Luk Thys is de afvaller van de week

Tweemaal per week tovert Luk Thys een vegetarisch gerechtje op het bord. Niet verwonderlijk dat de bereiding van kalfskop en bloedworst tijdens het kookprogramma ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’ voor problemen zorgde. Een gesprek met de afvaller van de week.

Fotograaf Luk Thys (47) houdt van gezond en lekker eten. Tweemaal per week tovert hij zelfs een vegetarisch gerechtje op het bord. Niet verwonderlijk dat de bereiding van kalfskop en bloedworst voor problemen zorgde.

Kwam uw uitschakeling als een verrassing?

“Ik dacht dat ik bij de middenmoot van de groep hoorde, maar ik kwam ook niet volledig uit de lucht vallen. Het is namelijk niet de keuken waar ik me goed bij voel. Streekgerechten zijn vaak oude gerechten, met vette of toch rijkere ingrediënten. Zelf houd ik meer gezonde bereidingen met veel groenten en zelfs vleesvervangers. En dan sta je daar plots in een slagerij tussen de kop en bloedworst. Natuurlijk was ik teleurgesteld na mijn uitschakeling, maar anderzijds was ik ook opgelucht dat ik niet in dat potje moest blijven roeren.”

Wie is uw culinaire voorbeeld?

“Ik kijk erg op naar Peter Gordon, een Nieuw-Zeelander die al vijftien jaar een restaurant in Londen uitbaat. Het is mijn droom om ooit de foto’s te maken voor één van zijn kookboeken. Hij slaagt erin de wereld op een bord te brengen. Zijn gerechten zijn gezond, eenvoudig en heel lekker. Niet alle ingrediënten die hij gebruikt, zijn echter hier te vinden.”

Gebruikt u regelmatig kookboeken? “Ik blader dagelijks door kookboeken en magazines, op zoek naar inspiratie voor mijn foto’s. Als ik dan leuke recepten vind, schrijf ik die snel over. Ik vertrek in de keuken bijna altijd van bestaande recepten, maar geef er dan mijn eigen wending aan.”

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content