Little Butcher’s Summer Grill: Nieuwe culinaire pop-up in Antwerpse Park Spoor Noord

© Jana Coppens

In het voormalige koetshuis in het Antwerpse Park Spoor Noord is de nieuwe pop-up ‘Little Butcher’s Summer Grill’ ondergebracht. Op de kaart: lekkere barbecuegerechten met de nadruk op lokaal en bio.

De grote werken in en rond het voormalige koetshuis in Park Spoor Noord zijn achter de rug. Ideaal om uit te pakken met een aantrekkelijk project om opnieuw volk te lokken naar het gerenoveerde historische pand. Nikolaj Kovdal, zaakvoerder van de populaire Cargo Zomerbar, kreeg de vraag om er zich met een pop-up over te ontfermen, en twijfelde geen seconde.

‘We zitten met een luxe-probleem in de zomerbar’, zegt hij. ‘Mensen blijven soms weg omdat ze het er tijdens mooie zomerdagen te druk vinden. Met Little Butcher’s Summer Grill trachten we hen een alternatief te bieden.’

Voor de gelegenheid werd de 500 kg-zware zelfgemaakte barbecue ‘The Beast’ en de ‘Oklahoma-smoker’ die de voorbije weken in Cargo de dienstdeed, overgebracht naar de nieuwe pop-up. Verwacht vooral gegrild of gerookt vlees en vis op de kaart. ‘Geen saladbartoestanden’, zegt chef Sven Wille. We tillen het niveau toch aanzienlijk wat op. En alles moet tegelijkertijd wel erg toegankelijk blijven.’ Een echt barbecuerestaurant dus, met de nadruk op lokale vleesproducten en streekgebonden ingrediënten.

Maar je kan er in een gedeelte van de pop-up ook gewoon iets drinken en wat finger- en streetfood bestellen. De drankenkaart vermeldt onder meer crafted cocktails, eigen tonics, bio-en natuurwijnen en speciale bieren.

Qua huisstijl en sfeer wil Little Butcher’s Summer Grill het verlengde zijn van de Cargo Zomerbar. ‘Iedereen moet zich hier thuisvoelen. Het pand is nog semi-casco en wij steken er de zomer in.’ Op de eerste verdieping van het pand kan je bovendien een vleugje kunst meepikken. Kunstenaars nemen er hun intrek en stellen er tijdelijk hun werken tentoon.

Op 21 en 22 augustus krijgt de keuken van het restaurant meteen hoog bezoek: Yannick Van Aecken, voormalig sous-chef van het wereldwijd gewaardeerde restaurant ‘Noma’ in Kopenhagen en huidige chef van het Edegemse Hof ter Linden, neemt er dan de leiding over het personeel. Voor de gelegenheid heeft hij een eigen gastronomisch menu samengesteld dat enkel dat weekend te genieten is.

Little Butcher’s Summer Grill is alle dagen geopend: in de week vanaf 16.00 u en in de weekends al om 14.00 u. Voor september en mogelijk ook oktober worden de openingsuren na de eerste proefweken bepaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content