Lidl legt nieuw assortiment Franse herfstwijnen in de rekken

Lidl lijkt zich steeds meer te profileren als cavist. De nieuwe wijnselectie voor het najaar bevat kleine, maar fijne flessen aan toegankelijke prijzen, allemaal uit Frankrijk.

Waar Lidl vorig jaar nog uitpakte met een uitgebreid assortiment van Franse herfstwijnen, variërend tussen 3,99 en 99,99 euro, is het herfstaanbod dit najaar kleinschaliger, nog altijd gevarieerd, maar eentje zonder diep in de portemonnee te moeten tasten.

Huissommelier Jennifer Silvius, een van de besten van het land (primus in Gault Millau 2012), selecteerde voor de gelegenheid een dertigtal flessen wit en rood edel vocht uit Frankrijk, voornamelijk uit de Bordeaux-streek, maar ook uit Bourgogne, Loire, Rhône, Alsace en Sud-Ouest. Duurste fles is een Châteauneuf-du-Pape uit 2013, waarvoor je 15,49 euro.

Met de aangepaste prijzenpolitiek wil de winkelketen vooral de middenklasse aanspreken. Mensen die op zoek zijn naar een fles voor een culinair feestje in een huiselijke sfeer, bijvoorbeeld. ‘Een lekker wijntje tegen een betaalbare prijs, soms hoeft dat niet meer te zijn’, aldus woordvoerder Pieterjan Rynwalt.

De tijdelijke herfstwijnen zijn tot eind 2015 beschikbaar in alle Belgische Lidl-filialen, zolang de voorraad strekt. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content