Lidl komt met speciale ramadan producten

© Belga

De supermarktketen Lidl lanceert een aanbod voor mensen die meedoen aan de islamitische vastenperiode ramadan die dit weekend begint.

De supermarktketen Lidl lanceert een aanbod voor mensen die meedoen aan de islamitische vastenperiode ramadan die dit weekend begint. Dat schrijft De Tijd.

“Vanaf maandag bieden we in 70 winkels onder andere halalpizza, halalfrikandellen, Turks brood en couscous aan”, zegt Evelyne Raymaekers van Lidl België.

De producten worden niet in alle vestigingen van de harddiscounter aangeboden. “We bieden ze aan in streken waar veel moslims wonen. Voorbeelden zijn Koersel, Heusden-Zolder, Maasmechelen, Anderlecht, Molenbeek en Schaarbeek.”

Na de ramadan zal het aanbod in een aantal winkels standaard worden aangeboden. “Maar we weten nog niet exact in welke winkels.”

Colruyt merkt tijdens de ramadan een stijging van de verkoop van basisproducten zoals eieren, room en boter. “Als we die producten niet extra zouden inslaan, zouden we snel uitverkocht zijn”, zegt Tony De Bock, de directeur productpromotie van Colruyt. De keten zal geen nieuwe producten lanceren. “Maar we willen wel kijken naar de noden van de moslims.”

Ook Carrefour bemerkt een naar eigen zeggen enorme stijging in de verkoop van droge voeding tijdens de ramadan. Vooral in winkels in Antwerpen, Brussel en Genk. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content