De restaurants d'Artagnan in Leuven en Restaurant PM in Autre Eglise (Ramillies) zijn de winnaars van de Gouden Delta, uitgereikt door de nieuwe editie van de gastronomische Deltagids.

"Bij Delta willen we geen open deuren in trappen: we willen jonge chefs op de voorgrond zetten en het accent leggen op ontdekking", benadrukte Stéphane Desmet, directeur van Deltagids.

D'Artagnan is het Leuvense toprestaurant van chef Ernest Kaise en zijn echtgenote Sandra De Vriese. Sinds 2010 is hun zaak ondergebracht in een mooi gerenoveerd pand in de Naamsestraat, tussen de Ramberg en het Van Dalecollege. De keuken is klassiek Frans geïnspireerd.

De tweede plaats in de Deltagids ging in Wallonië naar Matthias and Sea in Tarcienne, en in Vlaanderen naar The Jane in Antwerpen. La petite madeleine in Doornik en Escabèche in Knokke-Heist eindigen op de derde plek.

De zestiende editie van de Deltagids België-Luxemburg telt 1.970 adressen.

De restaurants d'Artagnan in Leuven en Restaurant PM in Autre Eglise (Ramillies) zijn de winnaars van de Gouden Delta, uitgereikt door de nieuwe editie van de gastronomische Deltagids. "Bij Delta willen we geen open deuren in trappen: we willen jonge chefs op de voorgrond zetten en het accent leggen op ontdekking", benadrukte Stéphane Desmet, directeur van Deltagids. D'Artagnan is het Leuvense toprestaurant van chef Ernest Kaise en zijn echtgenote Sandra De Vriese. Sinds 2010 is hun zaak ondergebracht in een mooi gerenoveerd pand in de Naamsestraat, tussen de Ramberg en het Van Dalecollege. De keuken is klassiek Frans geïnspireerd. De tweede plaats in de Deltagids ging in Wallonië naar Matthias and Sea in Tarcienne, en in Vlaanderen naar The Jane in Antwerpen. La petite madeleine in Doornik en Escabèche in Knokke-Heist eindigen op de derde plek. De zestiende editie van de Deltagids België-Luxemburg telt 1.970 adressen.