Leuvenaar wint officieuze WK biertappen

© gf

Tijdens de internationale finale in Wimbledon toonde Jan Vandenplas, de 24-jarige barman in het Leuvense café ‘Louvain Louvain’, dat hij het veeleisende Schenkritueel in 9 stappen het best onder de knie had.

De Leuvenaar Jan Vandenplas heeft in het Britse Wimbledon het officieuze wereldkampioenschap biertappen gewonnen. Hij versloeg zijn Nieuw-Zeelandse tegenstander Lori Wallace in de finale. Het is al voor het derde jaar op rij dat de tapperswedstrijd – officieel de “Stella Artois World Draught Master” – gewonnen wordt door een Belg, zo melden de organisatoren.

Leuvenaar wint officieuze WK biertappen
© gf

Vandenplas had zich begin deze maand nog tot Belgisch kampioen biertappen gekroond. Daardoor mocht hij zaterdag in Wimbledon ons land vertegenwoordigen. Er namen in totaal 21 kandidaten deel aan het WK.

De deelnemers moesten aantonen dat ze het schenkritueel – van het tappen van het bier tot de opdiening op tafel – perfect beheersen. Uiteindelijk warex²n de juryleden van oordeel dat de 24-jarige Vandenplas, barman in het Leuvense café “Louvain Louvain”, de verschillende stappen het best onder de knie had.

Vandenplas volgt zijn landgenoten Marjolein Geuens en Allaine Schaiko op de erelijst op. Het is al de negende keer dat de wedstrijd gewonnen wordt door een deelnemer uit het bierland België. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content