De 23-jarige Allaine Schaiko, tapper van het café 't Archief in Leuven, is officieel tot Stella Artois World Draught Master 2012 gekroond. In het ultieme duel tijdens de finale van de jaarlijkse Stella Artois World DraughtMasters, zeg maar het wereldkampioenschap biertappen, versloeg hij de Australiër Charles Mudd. Het is al de zestiende keer dat AB InBev de wedstrijd organiseert.

De finale vond dit jaar plaats in het bekende Chalet du Mont-Royal in Montréal. Schaiko toonde zich de beste in de uitvoering van het unieke Stella Artois schenkingsritueel. 'Hij gaf blijk van een uitzonderlijk vaste hand onder druk', oordeelde de deskundige juryleden.

'Een perfect geschonken Stella Artois in een glas op voet is pure schoonheid en ik ben dan ook heel blij met mijn titel van 2012 World Draught Master', glunderde de Leuvenaar met Syrische roots. 'Ik kijk ernaar uit om als wereldwijde ambassadeur de wereld rond te reizen en ervoor te zorgen dat elke Stella Artois perfect geschonken wordt.'

Allaine Schaiko is de zevende Belg die de titel in de wacht sleept. De vorige wereldkampioen biertappen van eigen bodem was Tommy Goukens. Hij won de titel in 2008 in Londen.

De 21 finalisten die deelnamen aan het wereldkampioenschap biertappen wonnen eerder in eigen land de nationale Draught Master-titel. (DB)

De 23-jarige Allaine Schaiko, tapper van het café 't Archief in Leuven, is officieel tot Stella Artois World Draught Master 2012 gekroond. In het ultieme duel tijdens de finale van de jaarlijkse Stella Artois World DraughtMasters, zeg maar het wereldkampioenschap biertappen, versloeg hij de Australiër Charles Mudd. Het is al de zestiende keer dat AB InBev de wedstrijd organiseert.De finale vond dit jaar plaats in het bekende Chalet du Mont-Royal in Montréal. Schaiko toonde zich de beste in de uitvoering van het unieke Stella Artois schenkingsritueel. 'Hij gaf blijk van een uitzonderlijk vaste hand onder druk', oordeelde de deskundige juryleden. 'Een perfect geschonken Stella Artois in een glas op voet is pure schoonheid en ik ben dan ook heel blij met mijn titel van 2012 World Draught Master', glunderde de Leuvenaar met Syrische roots. 'Ik kijk ernaar uit om als wereldwijde ambassadeur de wereld rond te reizen en ervoor te zorgen dat elke Stella Artois perfect geschonken wordt.'Allaine Schaiko is de zevende Belg die de titel in de wacht sleept. De vorige wereldkampioen biertappen van eigen bodem was Tommy Goukens. Hij won de titel in 2008 in Londen.De 21 finalisten die deelnamen aan het wereldkampioenschap biertappen wonnen eerder in eigen land de nationale Draught Master-titel. (DB)