Leuven en Vlaams-Brabant opnieuw ’the place to beer’ tijdens Biermaand

© /

Met ‘Leuven Biermaand’, van 21 april tot 5 juni, staat de studentenstad (en andere plaatsen in Vlaams-Brabant) weer helemaal in het teken van het gerstenat, met onder meer proeverijen, bierroutes en brouwerijbezoeken.

Hoogtepunt van de Leuvense Biermaand is ongetwijfeld het Zythos Bierfestival in de Brabanthal tijdens het laatste weekend van april waar circa 100 brouwers en bierfirma’s meer dan 500 verschillende bieren zullen presenteren. Daarnaast is er op 4 en 5 juni in De Hoorn in Leuven de derde editie van het Leuven Innovation Beerfestival #3 waar 17 internationale, artisanale en innovatieve brouwers aanwezig zullen zijn met 85 bieren. Tijdens deze periode kan men in verschillende restaurants terecht voor speciale menu’s die bereid zijn met bier evenals tal van workshops, proeverijen en gegidste wandel- en fietstochten.

Ook elders in Vlaams-Brabant valt van alles te beleven. Zo zullen tijdens de weekends van 21 april tot 5 juni 16 brouwerijen hun deuren openen en pakken 21 gemeenten uit met originele initiatieven zoals bierverhalen, bierproeverijen, begeleide bierfietstochten, lezingen, workshops, bierbuffetten enz…

Opvallende nieuwigheden in het programma zijn bijvoorbeeld een theatervoorstelling met zythologe Sofie van Rafelghem in Tervuren en een tentoonstelling rond bierferfgoed in Diest. Op 6 en 7 mei wordt in het Pajottenland een nieuwe Tour de Geuze georganiseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content