Les Tartes de Françoise strijkt neer in Brugge

Les Tartes de Françoise © /

Na Brussel, Gent en Antwerpen opent Les Tartes de Françoise nu ook een winkel in Brugge. Goed nieuws voor de liefhebbers van de betere taarten, crumbles, cakes en quiches.

Ook Brugge heeft nu zijn Tartes de Françoise. In de Smedenstraat opende een nieuw atelier waar fijnproevers kunnen verzamelen voor de bekende ambachtelijke zoete en hartige taarten in de etalage, zowel klassieke baksels als de meer originele bereidingen.

Net als in de winkels in de andere steden kom je er buiten met bijvoorbeeld de onweerstaanbare chocoladetaart, een hartige variant met kip, kokos en gember, een cheesecake, een moelleux au chocolat, een appel-peercrumble of een brie-spinaziequiche. Het assortiment is uitgebreid, en er kan ook gekozen worden uit het aanbod van de dag. De specialiteit van het huis is nog altijd de wittekaastaart op speculoos. Wie zeker wil zijn dat zijn favoriete lekkernij verkrijgbaar is, kan op voorhand bestellen.

Het succesverhaal van Les Tartes de Françoise begon twintig jaar geleden in een kleine Brusselse keuken bij – jawel – Françoise. Haar citroentaart die ze bakte voor de vrienden was zo’n succesnummer, dat ze de hele buurt wilde laten meegenieten. Haar eerste atelier opende ze in Elsene, de mond-aan-mond reclame deed de rest. De kaart werd uitgebreid, gevarieerder ook, en er kwamen nieuwe vestigingen bij: in en rond het Brusselse, maar ook in Antwerpen, Gent en Overijse. Nu strijkt het atelier ook neer in Brugge. De citroenmeringue is nog steeds verkrijgbaar. (DB)

Adres: Atelier Brugge – Smedenstraat 36 – 8000 Brugge

Les Tartes de Françoise strijkt neer in Brugge
© Wim Kempenaers
Les Tartes de Françoise strijkt neer in Brugge
© Tartes de Françoise

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content