De Belg draagt quality-time hoog in het vaandel. Lekker eten, thuis of buitenhuis, een dagje uit, tijd maken voor vrienden en familie, bij een pint, glas wijn, cava of homemade limonade... we moeten er geen twee keer over nadenken.

Ook op de huidige cocktailhype wordt gretig ingehaakt. Naar aanleiding daarvan lanceerde Diageo, wereldleider in gedistilleerde dranken, vanaf 1 juli een Spirits Revolution via de Mix It Up-campagne #LetsCocktail. Bedoeling: de barman of -vrouw in je wakker schudden. Op de bijbehorende site be.thebar.com vind je een waaier aan recepten, gecategoriseerd per type drank (whisky, wodka, rum, gin...), per gelegenheid en per moeilijkheidsgraad maar ook filmpjes waarin mixologen leren hoe je een hippe cocktail schenkt.

Zowel de leek als de bartender in spe komt aan zijn trekken. Ideaal voor wie straks vrienden over de vloer krijgt en met stijl wil uitpakken. Met deze recepten kan je meteen aan de slag.

Tanqueray tonic

gf
© gf

Vul een longdrinkglas voor minstens 3/4 met ijs

Schenk 5cl Tanqueray® London Dry Gin over het ijs

Vul aan met tonic

Werk af met een schijfje limoen

JW Black ginger ale

gf
© gf

Vul een longdrinkglas voor minstens 3/4 met ijs

Schenk 5cl Johnnie Walker Black label whisky over het ijs

Vul aan met ginger ale

Werk af met een schijfje limoen

Smirnoff Moscow Mule

gf
© gf

Vul een longdrinkglas voor minstens 3/4 met ijs

Schenk 5cl Smirnoff No. 21 Vodka over het ijs

Voeg enkele druppels angostura bitters en limoensap toe

Vul aan met ginger beer

De Belg draagt quality-time hoog in het vaandel. Lekker eten, thuis of buitenhuis, een dagje uit, tijd maken voor vrienden en familie, bij een pint, glas wijn, cava of homemade limonade... we moeten er geen twee keer over nadenken. Ook op de huidige cocktailhype wordt gretig ingehaakt. Naar aanleiding daarvan lanceerde Diageo, wereldleider in gedistilleerde dranken, vanaf 1 juli een Spirits Revolution via de Mix It Up-campagne #LetsCocktail. Bedoeling: de barman of -vrouw in je wakker schudden. Op de bijbehorende site be.thebar.com vind je een waaier aan recepten, gecategoriseerd per type drank (whisky, wodka, rum, gin...), per gelegenheid en per moeilijkheidsgraad maar ook filmpjes waarin mixologen leren hoe je een hippe cocktail schenkt. Zowel de leek als de bartender in spe komt aan zijn trekken. Ideaal voor wie straks vrienden over de vloer krijgt en met stijl wil uitpakken. Met deze recepten kan je meteen aan de slag. Vul een longdrinkglas voor minstens 3/4 met ijsSchenk 5cl Tanqueray® London Dry Gin over het ijsVul aan met tonicWerk af met een schijfje limoenVul een longdrinkglas voor minstens 3/4 met ijsSchenk 5cl Johnnie Walker Black label whisky over het ijsVul aan met ginger aleWerk af met een schijfje limoenVul een longdrinkglas voor minstens 3/4 met ijsSchenk 5cl Smirnoff No. 21 Vodka over het ijsVoeg enkele druppels angostura bitters en limoensap toe Vul aan met ginger beer