Leonardo DiCaprio investeert in vegan burgers

© Getty Images/iStockphoto

Leonardo DiCaprio investeert in een bedrijf dat burgers produceert op basis van plantaardige voedingsstoffen. ‘De veestapel levert een van de grootste bijdragen aan de uitstoot van CO2’, verklaart de milieuminnende acteur zijn beslissing.

‘Overstappen van vlees naar plantaardige alternatieven is een van de meest krachtige maatregelen die iemand kan nemen om zijn persoonlijke impact op het klimaat te verminderen’, zegt DiCaprio in een verklaring.

Het bedrijf, Beyond Meat, is marktleider in plantaardige vleesvervangers in de Verenigde Staten. De doorbraak kwam er deze zomer toen het bedrijf leverancier werd voor twee grote supermarktketens, Kroger en Albertsons Companies.

Via zijn stichting focust de acteur al langer op milieukwesties. Vorige maand nog investeerde hij een bedrag van twintig miljoen dollar aan honderd milieuorganisaties waaronder het Lion Recovery Fund en het Global Partnership For Sharks And Rays. Eerder dit jaar deed DiCaprio ook een investering in een project rond duurzaam gekweekte vis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content