Lentefrisse wereldsmaken met lekkers van bij ons: 10 recepten

Allerlei salades, spinazie, radijsjes,… De lente heeft zoveel te bieden. Voor wie meer wil dan klassieke asperges à la flamande of rabarbercrumble, bundelden we hier recepten die je naar exotischere plaatsen teleporteren.

Allerlei salades, spinazie, radijsjes,… De lente heeft zoveel te bieden. Voor wie meer wil dan klassieke asperges à la flamande of rabarbercrumble, bundelden we hier recepten die je naar exotischere plaatsen teleporteren.

Zacht-romig, een aangenaam zuurtje en een pittige toets: dit soepje met geraffineerde topping is een onverwachte, maar erg geslaagde combinatie.
Zacht-romig, een aangenaam zuurtje en een pittige toets: dit soepje met geraffineerde topping is een onverwachte, maar erg geslaagde combinatie.© Isopix
Een voorgerecht of aperitiefhapje met een knipoog. Voor een doordeweekse versie kan je uiteraard ook serveren in een gewone soepkom, met een flinke klots van het kokosschuim erop.
Een voorgerecht of aperitiefhapje met een knipoog. Voor een doordeweekse versie kan je uiteraard ook serveren in een gewone soepkom, met een flinke klots van het kokosschuim erop.© Isopix
Deze salade is relatief simpel om te maken, maar dat merk je er amper aan. De slimme kruidencombinatie (die verse munt!) zorgt ervoor dat je iets eet wat je nog nooit eerder hebt geproefd.
Deze salade is relatief simpel om te maken, maar dat merk je er amper aan. De slimme kruidencombinatie (die verse munt!) zorgt ervoor dat je iets eet wat je nog nooit eerder hebt geproefd.© Isopix
Alleen al voor de vernuftige saus is dit een recept om naar te kijken, al is vooral de combinatie van alles hier het geheim.
Alleen al voor de vernuftige saus is dit een recept om naar te kijken, al is vooral de combinatie van alles hier het geheim.© Isopix
De klassieker van het Chinees restaurant, met een twist.
De klassieker van het Chinees restaurant, met een twist.© Isopix
We weten niet hoe dat zit bij jou, maar dit is nu eens een gerecht dat wij elke dag zouden kunnen eten. Knapperige groenten, zijdezachte tofoe en een saus die zout, zoet en zuur heerlijk in balans houdt: hier mag je ons voor wakker maken. Voor een vullendere versie kan je er nog wat basmatirijst bij serveren.
We weten niet hoe dat zit bij jou, maar dit is nu eens een gerecht dat wij elke dag zouden kunnen eten. Knapperige groenten, zijdezachte tofoe en een saus die zout, zoet en zuur heerlijk in balans houdt: hier mag je ons voor wakker maken. Voor een vullendere versie kan je er nog wat basmatirijst bij serveren.© Isopix
De kans dat je bloemkool ooit al zo hebt gegeten, is niet heel groot. De dressing van yoghurt, garam massala en azijn maakt het af.
De kans dat je bloemkool ooit al zo hebt gegeten, is niet heel groot. De dressing van yoghurt, garam massala en azijn maakt het af.© Isopix
Het geheim van deze intens groene kleur: het gerecht niet meer verwarmen wanneer je de rauwe spinazie toevoegt. Doe je dat wel, riskeer je te eindigen met een veel grauwer gerecht.
Het geheim van deze intens groene kleur: het gerecht niet meer verwarmen wanneer je de rauwe spinazie toevoegt. Doe je dat wel, riskeer je te eindigen met een veel grauwer gerecht.© Isopix
Een Japanse klassieker waar je verbazend weinig voor nodig hebt, en die de vaak ondersteunende lente-ui verdiend in de spotlight zet.
Een Japanse klassieker waar je verbazend weinig voor nodig hebt, en die de vaak ondersteunende lente-ui verdiend in de spotlight zet.© Isopix
Hier geen lentegroen, maar wel de laatste knolgroenten van de winter. Trek die laatste pastinaken uit en haal die vergeten pompoen boven: hierin kan je ze kwijt op een frisse manier.
Hier geen lentegroen, maar wel de laatste knolgroenten van de winter. Trek die laatste pastinaken uit en haal die vergeten pompoen boven: hierin kan je ze kwijt op een frisse manier.© Isopix

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content