‘Lelijke groenten en fruit’ in campagne tegen voedselverspilling

© YouTube

De Franse supermarkt Intermarché gaat op ludieke wijze de strijd aan met het verspillen van groenten en fruit.

De Franse supermarkt Intermarché gaat op ludieke wijze de strijd aan met het verspillen van groenten en fruit.

Elke dag worden duizenden stukken groeten en fruit, die een beetje beschadigd zijn langs de buitenkant of afwijken van de normale vorm, in de vuilbak gegooid en komen ze niet terecht in de winkel en dus ook niet op ons bord. Dit betekent een enorme voedselverspilling en de Franse supermarkt Intermarché wil hiertegen ten strijde trekken. Het is zo dat lelijke stukken groenten en fruit worden gekocht door supermarkten door groothandels en dan vervolgens verkocht worden aan dertig procent van hun oorspronkelijke prijs. Uiteindelijk belanden veel van deze groenten en fruitsoorten gewoon in de vuilbak.

Het resultaat van de actie van Intermarché: een filmpje dat onze aandacht moet vestigen op voedselverspilling en de bewustwording rond het probleem van ‘lelijke groenten en fruit’ te laten toenemen. In het filmpje worden verschillende stukken ‘mislukte’ vruchten en groenten in ere hersteld en verkocht in de supermarkt. Zo werden deze lelijke stukken verkocht en de voorraad was zelfs volledig uitverkocht. Door de actie kreeg de supermarkt er prompt 24 procent nieuwe klanten bij. Deze actie is uitgegroeid tot een enorm succes, zelf tot buiten de eigen landsgrenzen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content