Lekkere recepten voor een gezonde lunchbox

Kinderen willen tegenwoordig slaatjes, broodjes met zelfgemaakte smeersels of wraps in de brooddoos. Vier recepten om de boterham met kaas of choco te vervangen.

De tijd dat de brooddoos een banale, rechthoekige doos was of dat boterhammen gewoon in aluminiumfolie verpakt werden, is lang voorbij. Tegenwoordig is er op de speelplaats een waar opbod te bespeuren van de meest trendy lunchboxen.

‘Brooddoos’ is een achterhaalde term geworden. De recipiënten waarin kinderen nu hun lunch vervoeren zijn minivaliesjes, picknickmandjes, dozen met ingebouwde koelelementen of bijbehorend bestek, minithermosflesjes… tot en met de nieuwste rage uit Japan: de bentobox (meer geschikt voor tieners, want zwaarder en met een grotere inhoud). Dat allemaal in de meest oogverblindende kleuren, patronen en materialen.

Ook de inhoud is met de jaren mee geëvolueerd: kinderen willen niet langer een boterham met kaas of choco. Neen, ze willen slaatjes, broodjes met zelfgemaakte smeersels (op basis van bonen, blikvis, noten, enz.), huisgemaakt gebak, wraps, koude omeletten en noem maar op. Ze hebben wel een punt: als ouders willen we onze kinderen afleren om junkfood te eten. Maar dan moeten we daar wel iets voor in de plaats stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content