Ik vertrek naar het strand en ik neem mee... een kleine barbecue, enkele vouwstoelen, een tafeltje, bestek, een tafeldoek, en enkele lekkere doosjes met de etenswaren zoals gehaktballetjes en Jacobsvruchten.

Handig voor de barbecue: steek zoveel mogelijk op spiesen. Als u houten exemplaren gebruikt, stop ze dan een halfuurtje vooraf in water, zo verbranden ze niet op het vuur. De gerechtjes die we hier voorstellen zijn vrij snel klaar, meestal volstaat een paar minuten aan elke kant. De zelfgemaakte tomatensaus die we erbij voorstellen heeft wel wat suddertijd nodig, maar die maakt u dan ook makkelijk vooraf thuis.

Nog ideale ingrediënten voor zo'n brunch: dikke sneden ciabatta of roggebrood die u ook even op de barbecue grilt voor u ze met de andere lekkernijen belegt. En die houden we al even eenvoudig: aubergine, paprika, vijgen, een slaatje, citroen, ricottakaas en gorgonzola en natuurlijk veel kruiden (vergeet het zeezout niet!). En dan nog een fris wit wijntje erbij. Aan de slag!

Ik vertrek naar het strand en ik neem mee... een kleine barbecue, enkele vouwstoelen, een tafeltje, bestek, een tafeldoek, en enkele lekkere doosjes met de etenswaren zoals gehaktballetjes en Jacobsvruchten. Handig voor de barbecue: steek zoveel mogelijk op spiesen. Als u houten exemplaren gebruikt, stop ze dan een halfuurtje vooraf in water, zo verbranden ze niet op het vuur. De gerechtjes die we hier voorstellen zijn vrij snel klaar, meestal volstaat een paar minuten aan elke kant. De zelfgemaakte tomatensaus die we erbij voorstellen heeft wel wat suddertijd nodig, maar die maakt u dan ook makkelijk vooraf thuis. Nog ideale ingrediënten voor zo'n brunch: dikke sneden ciabatta of roggebrood die u ook even op de barbecue grilt voor u ze met de andere lekkernijen belegt. En die houden we al even eenvoudig: aubergine, paprika, vijgen, een slaatje, citroen, ricottakaas en gorgonzola en natuurlijk veel kruiden (vergeet het zeezout niet!). En dan nog een fris wit wijntje erbij. Aan de slag!