Lekkere likstokken

Een smakelijk hapje, zoals een minikroket, een scampi met mango, een oester omwikkeld met spek of een praline van in maanzaad gewentelde ganzenlever, krijgt een meerwaarde wanneer het hapje op een stokje of andere soort spiesje is gepresenteerd. Lekkere lollies zijn gemakkelijk in een handomdraai te bereiden en brengen verrassing en vreugde op recepties, op de buffettafel of aan tafel als amuusje of snoeperij bij de koffie.

Eten van een stokje is leuk en is praktisch, want je handen blijven schoon. De mogelijkheden zijn legio: de samenstelling van de lekkere likstokken is voor de creatieve kok een gedroomd moment om te tonen dat hij de kunst van het combineren meester is. De lollies presenteert men niet liggend maar rechtop.

Er zijn mooi ontworpen designspiesjes met bijbehorende standaards op de markt of je kunt zelf iets in elkaar knutselen, zoals spiesjes in een bloempotje gevuld met kiezels of granen, spiesjes in een houten standaard van reageerbuisjes uit het lab of spiesjes gestoken in een stuk natuursteen waarin gaatjes zijn geboord.

Wat je aan het spiesje prikt, dient lekker te zijn en het mag warm, op kamertemperatuur of ijskoud. Het hapje mag echter in geen geval uiteen vallen, want dan is het spiesjesfeest mislukt!

Klik op bovenstaande lollies en doe inspiratie op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content