Cupcakes brengen warmte en vrolijkheid en vullen het huis met heerlijke bakluchten. Met cupcakes kun je verrassen op heel wat gelegenheden : het zijn minitaartjes voor een kinderfeestje, het is het favoriete koffiegarnituur wanneer vriendinnen bijeenkomen, het zijn lekkere nagerechten en ook op recepties, huwelijksfeesten en party's worden de plezierige gebakjes gesmaakt. Cupcakes zijn ook uiterst persoonlijke cadeautjes, die je schenkt aan mensen die je graag ziet.

Het basisrecept is belangrijk en bestaat meestal uit boter, margarine of olie, eieren, suiker, melk, gistpoeder en zelfrijzend bakmeel. Om deze ingrediënten samen te brengen heb je een weegschaal, een houten lepel en een spatel nodig. Een citroenschaaf en een oventhermometer zijn handig als je een suikersiroop bereidt, een mixer is nuttig bij grotere hoeveelheden beslag en glazuur, en een spuitzak is makkelijk als je een creatieve decoratie wil.

Eenmaal het basisbeslag is gemaakt, kan men zich artistiek uitleven via een bonte variatie van vullingen (koffie, chocolade, kruiden en specerijen, essences en extracten, siroop) en via duizend-en-een glazuren en decoraties (snoepjes, suikertjes, eetbare parels en glitters).

Je kunt de aankleding van de cakejes afstemmen op het seizoen of op de modekleuren van het moment, de inrichting van je huis of op de tinten in het servies.

Om het feest nog completer te maken, zijn er papieren cakebakjes op de markt, in alle kleuren en maten, en meestal verpakt in mooie doosjes. De papieren bakjes zet je in een bakvorm om vervormen tijdens het bakken te voorkomen. De bakjes mogen niet te vol worden geschept, want er moet ruimte zijn om het beslag te laten rijzen. Er zijn ook aluminium en siliconevormpjes, die aangewezen zijn voor meer liquide beslag. Er bestaan ook muffinvormen met ruimte voor zes tot twaalf cakejes.

Cupcakes brengen warmte en vrolijkheid en vullen het huis met heerlijke bakluchten. Met cupcakes kun je verrassen op heel wat gelegenheden : het zijn minitaartjes voor een kinderfeestje, het is het favoriete koffiegarnituur wanneer vriendinnen bijeenkomen, het zijn lekkere nagerechten en ook op recepties, huwelijksfeesten en party's worden de plezierige gebakjes gesmaakt. Cupcakes zijn ook uiterst persoonlijke cadeautjes, die je schenkt aan mensen die je graag ziet. Het basisrecept is belangrijk en bestaat meestal uit boter, margarine of olie, eieren, suiker, melk, gistpoeder en zelfrijzend bakmeel. Om deze ingrediënten samen te brengen heb je een weegschaal, een houten lepel en een spatel nodig. Een citroenschaaf en een oventhermometer zijn handig als je een suikersiroop bereidt, een mixer is nuttig bij grotere hoeveelheden beslag en glazuur, en een spuitzak is makkelijk als je een creatieve decoratie wil. Eenmaal het basisbeslag is gemaakt, kan men zich artistiek uitleven via een bonte variatie van vullingen (koffie, chocolade, kruiden en specerijen, essences en extracten, siroop) en via duizend-en-een glazuren en decoraties (snoepjes, suikertjes, eetbare parels en glitters). Je kunt de aankleding van de cakejes afstemmen op het seizoen of op de modekleuren van het moment, de inrichting van je huis of op de tinten in het servies. Om het feest nog completer te maken, zijn er papieren cakebakjes op de markt, in alle kleuren en maten, en meestal verpakt in mooie doosjes. De papieren bakjes zet je in een bakvorm om vervormen tijdens het bakken te voorkomen. De bakjes mogen niet te vol worden geschept, want er moet ruimte zijn om het beslag te laten rijzen. Er zijn ook aluminium en siliconevormpjes, die aangewezen zijn voor meer liquide beslag. Er bestaan ook muffinvormen met ruimte voor zes tot twaalf cakejes.