Legendarische Antwerpse kroeg De Pelgrim opnieuw open

Het legendarische Antwerpse café De Pelgrim, tegenover brouwerij De Koninck, is terug open. Samen met Het Stoopke, vlak ernaast, vormt het nu een grotere brasserie.

Het legendarische Antwerpse café De Pelgrim, tegenover brouwerij De Koninck, is terug open. Samen met Het Stoopke, vlak ernaast, vormt het nu een grotere brasserie die ook een doorgang heeft naar fietsenwinkel Velodome.

In de bruine kroeg werden authentieke elementen, zoals vloeren, tafels en stoelen bewaard. Bedoeling is om de eigenheid en gezelligheid van vroeger te behouden, maar met een knipoog naar 2014. Onder het toeziend oog van het Antwerpse designbureau Pure Sang kregen de zetels een nieuwe bekleding en de gevel een lik verf.

Centraal in het interieur staat de grote u-vormige toog, opgebouwd met kleine gerecycleerde togen en opgesierd met werkjes van een Antwerpse glaskunstenaar, zoals de kaarsenhouders uit gezandstraalde flesjes De Koninck. De poten van statafels werden behouden, maar de tafelbaden werden vervangen door wrakhout en zo verbonden aan de muur.

De muren kregen op tijd en stond oude krantenartikelen, en het oude houten scorebord uit vervlogen tijden werd flink afgestoft. Nieuw is de veranda, met uitzicht op het terras en parking, en ingericht met tweedehands tapijten, planten en rieten stoelen die doen denken aan de Emmanuelle-films.

De Pelgrim mikt op een breed publiek. Jong en oud, buurtbewoners, passanten en toeristen kunnen er terecht voor een glas of gerechten uit de Vlaamse burgerkeuken in servies uit grootmoederstijd. Wie zin heeft in een ‘old school’-namiddag kan zich vermaken met de ganzenborden, schaakspellen of domino’s die er ter beschikking liggen. Binnenkort staan er ook akoestische optredens op het programma en er zijn concrete plannen voor een wielerclub. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content