Brouwerij Lefebvre heeft een nieuw bier gelanceerd. Voor de Hopus Primeur gebruikte de brouwerij maar liefst zes verschillende hopsoorten.

Lefebvre ging voor dit nieuw bier op zoek naar een hopsoort die specifieke aromatische kwaliteiten heeft. Bovendien moest er ook nog een perfecte alchemie ontstaan met de traditionele Hopus, die reeds zeer complex is door de gebruikte gist en hop. Er werden acht hopvariëteiten uitgekozen en onder verschillende doseringen gemengd met 30 liter bier.

"Een groep van bierkenners en hopexperten onderwierp de 16 verkregen testbieren aan een professionele tasting en weerhield 3 bieren omwille van hun specificiteit en originaliteit", vertelt Paul Lefebvre, brouwmeester en zesde generatie in de familiebrouwerij. "De traditionele hergisting op fles, de laatste stap in het brouwproces, liet ons toe nog één hop uit te sluiten en ook de toe te voegen hoeveelheid te bepalen. De twee overgebleven proefbrouwsels werden voorgesteld aan 450 bierkenners die mee bepaalden welke hopvariëteit uiteindelijk werd gebruikt voor de Hopus Primeur."

Om de rijkdom aan aroma's van de gekozen hopvariëteit ten volle te benutten, wordt het bier vanaf februari tot mei gebrouwen en is het aanbod beperkt.

De Hopus Primeur is beschikbaar vanaf 21 maart, het begin van de lente, tot 30 juni of tot uitputting van de voorraad. (RDM)

Brouwerij Lefebvre heeft een nieuw bier gelanceerd. Voor de Hopus Primeur gebruikte de brouwerij maar liefst zes verschillende hopsoorten. Lefebvre ging voor dit nieuw bier op zoek naar een hopsoort die specifieke aromatische kwaliteiten heeft. Bovendien moest er ook nog een perfecte alchemie ontstaan met de traditionele Hopus, die reeds zeer complex is door de gebruikte gist en hop. Er werden acht hopvariëteiten uitgekozen en onder verschillende doseringen gemengd met 30 liter bier. "Een groep van bierkenners en hopexperten onderwierp de 16 verkregen testbieren aan een professionele tasting en weerhield 3 bieren omwille van hun specificiteit en originaliteit", vertelt Paul Lefebvre, brouwmeester en zesde generatie in de familiebrouwerij. "De traditionele hergisting op fles, de laatste stap in het brouwproces, liet ons toe nog één hop uit te sluiten en ook de toe te voegen hoeveelheid te bepalen. De twee overgebleven proefbrouwsels werden voorgesteld aan 450 bierkenners die mee bepaalden welke hopvariëteit uiteindelijk werd gebruikt voor de Hopus Primeur." Om de rijkdom aan aroma's van de gekozen hopvariëteit ten volle te benutten, wordt het bier vanaf februari tot mei gebrouwen en is het aanbod beperkt. De Hopus Primeur is beschikbaar vanaf 21 maart, het begin van de lente, tot 30 juni of tot uitputting van de voorraad. (RDM)