Leer vis fileren en proef van heerlijke visgerechten tijdens à l’Ostendaise

à l'Ostendaise © .

Op 27 en 28 juni 2015 vindt de 3de editie plaats van het evenement “à l’ostendaise – Kom Proeven” op het Zeeheldenplein. Een twintigtal Oostendse restaurants serveren er lekkere gerechten met als hoofdingrediënt: vis uit de Noordzee. Onze zee biedt immers meer dan mosselen en grijze garnalen.

Lekkere, verse vis smaakt het best aan de zee. De Koningin der Badsteden Oostende pakt voor het derde jaar op rij uit met ‘A l’Ostendaise‘. Op zaterdag 27 juni en zondag 28 juni wordt het Zeeheldenplein omgetoverd tot een heus visfestijn met een breed aanbod aan Noordzeeproducten, uit het water gevist door Vlaamse vissers.

De deelnemende restaurants prepareren live lekkere gerechten van de verse vis, die voor een klein prijsje kunnen worden geproefd. Doorlopend kan je ook demo’s volgen om vis te fileren en garnalen te pellen. Het evenement rijkt dit jaar verder dan het Zeeheldenplein, met gidsbeurten doorheen de stad. Daarnaast is het ook mogelijk om aan boord te gaan van een echte vissersboot. Hier moet je wel voor reserveren.

Uitdaging

Verwacht u aan heerlijke en originele creaties met Noordzeeproducten. De Vlaamse vissers dagen de chefs uit Oostende immers uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met hun vangst.

Praktisch

Op zaterdag kan je komen proeven van 11u00 tot 21u00 en op zondag openen de foodkraampjes om 11u00 en sluiten ze om 19u00.

De toegang tot het evenement is gratis. Food & drinks worden betaald met jetons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content