Le Toast: eerste premium toast-bar van Brussel opent de deuren

© /

Het nieuwe culinaire project Le Toast voegt voortaan een gastronomische touch aan de brusselse bioscoop Cinema Galeries in de Brusselse Sint-Hubertusgalerijen, met op de eerste verdieping een stijlvolle cocktailbar.

Voor het nieuwe culinaire project gaat het altijd gezellige Cinema Galleries, ondergebracht in de overdekte Sint-Hubertusgalerijen in hartje Brussel, in zee met het gastronomische traiteursrestaurant Point Albert uit Elsene. Het concept: de toast als hoogwaardig alternatief voor het ‘standaard tussendoortje’ aanbieden.

Le Toast: eerste premium toast-bar van Brussel opent de deuren
© /

Galeriesbioscoop is doorgaans de biotoop voor de liefhebber van de arthouse-films, voortaan kan je er ook binnenstappen om de honger stillen met een luxesnack en salades met verse topproducten. En dat in een uniek kader.

Centraal staan, zoals Le Toast doet vermoeden, de sneetjes gegrild brood, maar dan verheven tot een premium versnapering. Als een exquise croque-monsieur of in de vorm van fijne plakjes brood (speciaal gecreëerd door Yves Guns, de bakker die op maat levert voor bekende Brusselse adressen). Ze worden vegetarisch aangeboden, met butternutcarpaccio, rucolapesto en hazelnootcrunch. Of als zoete lekkernijen met geroosterde bananen, bruine suiker en huisbereide chocolade. De keuze voor een bijhorende salade is legio.

Ook op de kaart: de hippe ‘lobster roll‘, het briochebroodje met verse kreeftsalade, fijngehakte ijsbergsla en gesmolten boter met kreeftsmaak.

Eten doe je in een klein maar fijn en elegant kader. Er is plaats voor dertig personen.

Le Toast: eerste premium toast-bar van Brussel opent de deuren
© /

Op de eerste verdieping is het cocktail time, waar je voor en na vertoningen kan nippen van de betere seizoenscocktails en mocktails, geïnspireerd op creaties uit films. Wat voordien enkel als passage tussen de bisocoopzalen fungeerde, werd met smaak ingericht als stijlvolle bar met cosy tafels en hoge stoelen, geheel in de look en feel van de huis: art-deco. Het balkon geeft zicht op de schitterende Sint-Hubertusgalerijen.

Door zijn strategische ligging – in het historische centrum van Brussel en op een locatie met veel passage – zal het project ongetwijfeld aanslaan bij het brede publiek.

Ook in de ondergrondse tentoonstellingsruimte Galeries Expo is Le Toast aan zet en verzorgt het de catering. De afzonderlijke vernieuwde zaal met stenengewelven, dat beschermd is als monument, kan afgehuurd worden voor feestjes of evenementen. In het andere geval kan je er onder meer terecht voor tentoonstellingen die een eerbetoon brengen aan bekende namen uit de filmwereld.

Le Toast is het project van chef-kok Arno, de Knokkenaar die de knepen van het vak leerde in compagnie van toptraiteurs Kristof en Stefan Boxyn. Ook in zijn eigen fijnproeverszaak slash gastronomische traiteur Point Albert, in Elsene, draait alles rond de verfijnde, met zorg gekozen kwaliteitsproducten. Om te ontdekken.

Le Toast: van maandag tot zondag vanaf 11 to 20u.

Le Cocktail: van donderdag tot zondag vanaf 18u.

Adres Le Toast: Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, 26 – 1000 Brussel

Adres Point Albert: Albert Leemansplein 10, 1050 Elsene

Le Toast: eerste premium toast-bar van Brussel opent de deuren
© /

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content