De grote wedstrijd rond de nieuwe chipssmaak van de Amerikaanse chipsgigant Lay's zit in de laatste rechte lijn. Voor de zoektocht naar de opvolger van de Bicky Crisp, die vorig jaar de wedstrijd won en bijgevolg ook in de handel werd gebracht, werden vijf smaken voor de eerste stemronde geselecteerd. Het is nu aan de consument om te kiezen welke twee inzendingen naar 'de finale' gaan. Iedereen kan tot en met 24 maart voor zijn favoriet kiezen.

De Belgische consument reageerde massaal op de omroep van Lay's om nieuwe, originele smaakideeën in te sturen. Uit de bijna 126 000 inzendingen koos de Lay's jury, met de topchefs Arabelle Meirlaen, Kwinten De Paepe en de Henegouwse kruidenier Benoit Crompot, uiteindelijk voor volgende smaken: Cream Cheese Garlic & Herbs, Cocktail Andaluz, Mexican Chilli & Cheddar, New York Hotdog en Honey Glazed BBQ Ribs.

De hele week lang kan online gestemd worden via lays.be of maakjesmaak.be! De twee winnende smaken worden in september 2013 bekendgemaakt en komen dan tijdelijk in de winkelrekken.

De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd, na de ultieme stemronde, ziet niet alleen zijn/haar smaakidee als Lay's Limited Edition 2014 verschijnen maar krijgt ook de hoofdprijs van 25.000 euro en 1% van de omzet voor maximaal 1 jaar. (DB)

De grote wedstrijd rond de nieuwe chipssmaak van de Amerikaanse chipsgigant Lay's zit in de laatste rechte lijn. Voor de zoektocht naar de opvolger van de Bicky Crisp, die vorig jaar de wedstrijd won en bijgevolg ook in de handel werd gebracht, werden vijf smaken voor de eerste stemronde geselecteerd. Het is nu aan de consument om te kiezen welke twee inzendingen naar 'de finale' gaan. Iedereen kan tot en met 24 maart voor zijn favoriet kiezen. De Belgische consument reageerde massaal op de omroep van Lay's om nieuwe, originele smaakideeën in te sturen. Uit de bijna 126 000 inzendingen koos de Lay's jury, met de topchefs Arabelle Meirlaen, Kwinten De Paepe en de Henegouwse kruidenier Benoit Crompot, uiteindelijk voor volgende smaken: Cream Cheese Garlic & Herbs, Cocktail Andaluz, Mexican Chilli & Cheddar, New York Hotdog en Honey Glazed BBQ Ribs. De hele week lang kan online gestemd worden via lays.be of maakjesmaak.be! De twee winnende smaken worden in september 2013 bekendgemaakt en komen dan tijdelijk in de winkelrekken. De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd, na de ultieme stemronde, ziet niet alleen zijn/haar smaakidee als Lay's Limited Edition 2014 verschijnen maar krijgt ook de hoofdprijs van 25.000 euro en 1% van de omzet voor maximaal 1 jaar. (DB)