De West-Vlaamse gemeente Langemark-Poelkapelle heeft De Grote Thuisbak-wedstrijd tijdens de Week van de Smaak gewonnen. Zowat 23 Vlaamse steden en gemeenten namen op 17 november deel aan de wedstrijd waarbij de lekkernijen 's avonds werden opgediend tijdens lokale dorpsfeesten.

De jury boog zich over de bakresultaten en alle ingezonden recepten. Daarbij werd rekening gehouden met drie criteria: welke gemeenten bakte het meest, zorgde voor de mooiste verzameling recepten én kon het best haar inwoners mobiliseren?

Sommige gemeenten bakten een gigantische gewicht bij mekaar, anderen focusten op de kwaliteit van de receptuur, of op de sfeer en het feest achteraf. Volgens de jury was er één gemeente die in alle criteria uitblonk: Langemark-Poelkapelle.

101 inwoners zorgden in totaal voor 137 kg gebak en een uitgebreide verzameling streekgebonden bakrecepten, van eiertaart met appelen over lukken tot soezen en puddingkoek.

De inwoners van de gemeente krijgen zondag 25 november de titel overhandigd, inclusief een grote baktraktatie door de Week van de Smaak. Voor de geïnteresseerden: de tent aan het gemeentehuis, om 14u, is the place to be. (DB)

De West-Vlaamse gemeente Langemark-Poelkapelle heeft De Grote Thuisbak-wedstrijd tijdens de Week van de Smaak gewonnen. Zowat 23 Vlaamse steden en gemeenten namen op 17 november deel aan de wedstrijd waarbij de lekkernijen 's avonds werden opgediend tijdens lokale dorpsfeesten.De jury boog zich over de bakresultaten en alle ingezonden recepten. Daarbij werd rekening gehouden met drie criteria: welke gemeenten bakte het meest, zorgde voor de mooiste verzameling recepten én kon het best haar inwoners mobiliseren? Sommige gemeenten bakten een gigantische gewicht bij mekaar, anderen focusten op de kwaliteit van de receptuur, of op de sfeer en het feest achteraf. Volgens de jury was er één gemeente die in alle criteria uitblonk: Langemark-Poelkapelle.101 inwoners zorgden in totaal voor 137 kg gebak en een uitgebreide verzameling streekgebonden bakrecepten, van eiertaart met appelen over lukken tot soezen en puddingkoek. De inwoners van de gemeente krijgen zondag 25 november de titel overhandigd, inclusief een grote baktraktatie door de Week van de Smaak. Voor de geïnteresseerden: de tent aan het gemeentehuis, om 14u, is the place to be. (DB)