Lady Chef 2016 bekendgemaakt

© Facebook C-Jules

Deze morgen is bekend gemaakt wie verkozen is tot de nieuwe Chaudfontaine Lady Chef van 2016. Julie Baekelandt van restaurant C-Jules in Zottegem mag de titel een jaar lang dragen.

De Chaudfontaine Lady Chef of the Year is een titel die jaarlijks wordt uitgereikt aan een vrouwelijke chef die staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken.

Zowel de vakjury als het publiek stemde overtuigend op Julie Baekelandt. In haar restaurant C-Jules (14/20 volgens Gault Millau) zet ze streekproducten op een originele manier in de kijker. Julie omschrijft haar eigen keuken als ‘zuiders, met Provençaalse invloeden’.

Contrast

Het thema van de culinaire uitdaging, waarmee de Lady Chef haar menu vorm moet geven is dit jaar ‘contrast’: klassieke producten in een moderne keuken. Een Gressingham eendenfilet combineert Julie met geitenkaas en rode biet tot een lekker fris voorgerecht. Voor het hoofdgerecht kiest Julie voor een minder evidente versnijding van Welsh lamsvlees, de lamschouder. Niet in een klassiek stoofpotje maar met frisse groenten en yoghurt. “Lamsvlees uit Wales is vol van smaak en erg veelzijdig om mee te koken. Dit wou ik met dit gerecht ook aantonen”, aldus Julie. Ze rondt het Lady Chef menu af door een traditioneel dessert van appel en karamel te contrasteren met kruiden.

“De titel winnen is de ultieme bekroning voor iedere Belgische vrouwelijke chef”, glundert Julie. “Het zal een erg boeiend jaar worden. Ik krijg de kans om topproducten te ontdekken, zal vaker in de kijker staan. Het wordt een druk jaar, maar dat heb ik er graag voor over! Ik hoopte al 4 jaar op de titel en nu is het zover: ik kan niet wachten om mijn jaar als Lady Chef te beginnen!”

Baekelandt bouwde haar ervaring op bij onderandere Wout Bru en Seppe Nobels. De Lady Chef 2016 heeft ook haar eigen rubriek op Njam!.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content