'Vrienden van de Smaak', het dinerconcept in openlucht dat telkens plaatsvindt op een andere locatie, doet op 14 september beroep op de kookkunsten van Yannick Van Aeken, de voormalige sous-chef van het Deense toprestaurant Noma.

Concreet betekent dit dat u opnieuw kan aanschuiven aan een lange tafel voor een uitzonderlijk buitendiner in vijfgangen bereid door chef Yannick Van Aeken. Locatie op 14 september wordt het domein van de Beddermolen in Tongerlo.

Yannick Van Aeken liep school in verschillende gerenommeerde restaurants en trok in 2000 naar Denemarken en de keuken van Noma. Het restaurant werd in 2010, 2011 en 2012 verkozen tot 's werelds beste.

'De kans om in België bij Yannick aan tafel te gaan is voorlopig zeer klein', zegt organisator Didier Bastiaens. 'Reden te meer om verheugd te zijn dat hij 'de ongelooflijke dingen die hij leerde bij Noma' wil delen met 'Vrienden van de Smaak '.'

Het unieke dinerconcept is dit jaar aan zijn tweede editie toe. Het buitendiner van Van Aeken is meteen de laatste van de Zomertour 2013. Inschrijven kan via vriendenvandesmaak.be (DB)

'Vrienden van de Smaak', het dinerconcept in openlucht dat telkens plaatsvindt op een andere locatie, doet op 14 september beroep op de kookkunsten van Yannick Van Aeken, de voormalige sous-chef van het Deense toprestaurant Noma.Concreet betekent dit dat u opnieuw kan aanschuiven aan een lange tafel voor een uitzonderlijk buitendiner in vijfgangen bereid door chef Yannick Van Aeken. Locatie op 14 september wordt het domein van de Beddermolen in Tongerlo. Yannick Van Aeken liep school in verschillende gerenommeerde restaurants en trok in 2000 naar Denemarken en de keuken van Noma. Het restaurant werd in 2010, 2011 en 2012 verkozen tot 's werelds beste.'De kans om in België bij Yannick aan tafel te gaan is voorlopig zeer klein', zegt organisator Didier Bastiaens. 'Reden te meer om verheugd te zijn dat hij 'de ongelooflijke dingen die hij leerde bij Noma' wil delen met 'Vrienden van de Smaak '.'Het unieke dinerconcept is dit jaar aan zijn tweede editie toe. Het buitendiner van Van Aeken is meteen de laatste van de Zomertour 2013. Inschrijven kan via vriendenvandesmaak.be (DB)