Laat je eens wekken door een koffieapparaat

Een Brit bedacht een koffieapparaat dat ook functioneert als ochtendalarm, zodat je wordt gewekt door huiselijke gepruttel en het verrukkelijke aroma van verse koffie.

Opstaan op werkdagen, een netelige kwestie. Ochtend na ochtend verbreekt dat duivelse alarm de heilige rust des huizes. ‘Piep-Piep-Piep!’. Als krankzinnige zombies, leuren we ons loodzware lijf uit dat zachte, hemelse bed. Scheldend en woedend op elk levend wezen, strompelen we met een gezicht, lijkend op dat van Kim Jong-Un, richting toilet. Niet getalmd, Koning File laat niet op zich wachten! Koffie, dat is je enige troost voor de komende uren. Bestaat er dan geen alternatief voor dit mensonwaardig tafereel?

Er is hoop. Meer nog, de bevrijding is nabij. Zo introduceert de Britse industrial designer Joshua Renouf de ‘Bariseur’. Dankzij dit hybride apparaat worden we voortaan gewekt door het huislijke gepruttel en het verrukkelijke aroma van verse koffie. Luide alarmklokken en rinkelende gsm’s zijn voortaan overbodig. Het toestel produceert “een gemoedelijk, natuurlijk alarm.” aldus Renouf. Zo hoopt hij, naar eigen zeggen, het kwellende maandagochtendgevoel wereldwijd te verzachten.

Net zoals bij een conventioneel alarm, wordt het ontwaakuur de avond voordien ingegeven “om een kalmerend ritueel voor het slapengaan aan te moedigen en gsm’s en laptoppen buiten de slaapkamer houden.” Het gaat voorlopig nog om een prototype. De verkoopsprijs zou tussen 300 en 500 euro liggen. Niet goedkoop, maar een goed humeur is onbetaalbaar. Een knappe uitvinding! (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content