Het hoeft je geen fortuin te kosten om enkele lekkere wijnen in huis te halen. Dat bewijzen de Decanter World Wine Awards, waarop 240 experts door middel van blind proeven een betaalbare wijn in de bloemetjes zetten. Dit jaar werd de winnaar van de prestigieuze wijncompetitie La Moneda Reserva Malbec (2015), een fles die je voor net geen zes euro in huis kan halen. De wijn werd gekozen uit 16.000 inzendingen.

Asda
© Asda

La Moneda Reserva Malbec (2015) werd door de jury gelauwerd omwille van zijn "excellente frisheid" en "finish vol energie". Beschrijvingen als "smaken van net geplet zwart fruit", "romige vanilleyoghurt" en "een peperachtige kruidigheid" sieren het juryverslag.

La Moneda Reserva Malbec moest eerst 600 andere Chileense wijnen verslaan alvorens op de shortlist van de Decanter World Wine Awards te komen. Het is de eerste Chileense wijn die de wedstijd wint. (EK)

Het hoeft je geen fortuin te kosten om enkele lekkere wijnen in huis te halen. Dat bewijzen de Decanter World Wine Awards, waarop 240 experts door middel van blind proeven een betaalbare wijn in de bloemetjes zetten. Dit jaar werd de winnaar van de prestigieuze wijncompetitie La Moneda Reserva Malbec (2015), een fles die je voor net geen zes euro in huis kan halen. De wijn werd gekozen uit 16.000 inzendingen. La Moneda Reserva Malbec (2015) werd door de jury gelauwerd omwille van zijn "excellente frisheid" en "finish vol energie". Beschrijvingen als "smaken van net geplet zwart fruit", "romige vanilleyoghurt" en "een peperachtige kruidigheid" sieren het juryverslag. La Moneda Reserva Malbec moest eerst 600 andere Chileense wijnen verslaan alvorens op de shortlist van de Decanter World Wine Awards te komen. Het is de eerste Chileense wijn die de wedstijd wint. (EK)