La Maison du Miel dateert uit 1887 en is één van de oudste winkeltjes van Brussel. Het paradijs voor honingliefhebbers betreed je met respect en omzichtigheid, want de bokalen zijn torenhoog gestapeld. Je durft er nauwelijks te bewegen, vooral als je weet dat er voor een kilo honing zowat 100.000 retourvluchten nodig zijn van de korf naar een miljoen bloemen.

In het Huis van de Honing is er keuze genoeg: honing uit de Cévennes, uit China, van tropische vruchten, van kastanjes, rozemarijn, dennenhout, tijmbloemen of sinaasappelbloesem. Hier ben je ook op het goede adres voor bijproducten, als pollen, koninginnenbrij en propolis.

La Maison du Miel: Zuidstraat 121, 1000 Brussel. 02 512 32 50.

La Maison du Miel dateert uit 1887 en is één van de oudste winkeltjes van Brussel. Het paradijs voor honingliefhebbers betreed je met respect en omzichtigheid, want de bokalen zijn torenhoog gestapeld. Je durft er nauwelijks te bewegen, vooral als je weet dat er voor een kilo honing zowat 100.000 retourvluchten nodig zijn van de korf naar een miljoen bloemen. In het Huis van de Honing is er keuze genoeg: honing uit de Cévennes, uit China, van tropische vruchten, van kastanjes, rozemarijn, dennenhout, tijmbloemen of sinaasappelbloesem. Hier ben je ook op het goede adres voor bijproducten, als pollen, koninginnenbrij en propolis.