KVLV lanceert op zondag 21 april tijdens de 'Goed Gevoel Ladies Fair' in Flanders Expo in Gent een nieuwe, rijkelijk geïllustreerde versie van 'Ons Kookboek'. Sinds de vroegere Boerinnenbond in 1927 een eenvoudig 'Ons Kookboekje' (158 blz.) op de markt bracht als schriftelijke begeleiding van de cursussen 'Koken en voeding', zijn er van de opeenvolgende versies ondertussen al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.

Een team van 15 culinaire medewerkers evalueerde het afgelopen jaar op vraag van KVLV de bestaande recepten grondig en paste ze aan aan de hedendaagse eetcultuur en nieuwste kooktechnieken. Er worden ook honderden nieuwe recepten toegevoegd. De nieuwe versie van 'Ons Kookboek' bevat liefst 1.892 recepten zowel voor beginnende als doorgewinterde koks.

'Ons Kookboek' is naast 'Ons Bakboek' de meest populaire publicatie van KVLV Vrouwen met Vaart (Katholiek Vormingswerk Landelijke Vrouwen), een onderdeel van de Boerenbond. Deze publicatie is voor KVLV overigens meer dan een gewoon kookboek. Ze wil hiermee immers ook bijdragen aan het sociale leven, aan de gezelligheid en samenhorigheid rond een maaltijd. In de nieuwe versies wordt de inhoud steeds opnieuw aangepast aan culinaire evoluties in de samenleving. (Belga/DB)

KVLV lanceert op zondag 21 april tijdens de 'Goed Gevoel Ladies Fair' in Flanders Expo in Gent een nieuwe, rijkelijk geïllustreerde versie van 'Ons Kookboek'. Sinds de vroegere Boerinnenbond in 1927 een eenvoudig 'Ons Kookboekje' (158 blz.) op de markt bracht als schriftelijke begeleiding van de cursussen 'Koken en voeding', zijn er van de opeenvolgende versies ondertussen al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Een team van 15 culinaire medewerkers evalueerde het afgelopen jaar op vraag van KVLV de bestaande recepten grondig en paste ze aan aan de hedendaagse eetcultuur en nieuwste kooktechnieken. Er worden ook honderden nieuwe recepten toegevoegd. De nieuwe versie van 'Ons Kookboek' bevat liefst 1.892 recepten zowel voor beginnende als doorgewinterde koks. 'Ons Kookboek' is naast 'Ons Bakboek' de meest populaire publicatie van KVLV Vrouwen met Vaart (Katholiek Vormingswerk Landelijke Vrouwen), een onderdeel van de Boerenbond. Deze publicatie is voor KVLV overigens meer dan een gewoon kookboek. Ze wil hiermee immers ook bijdragen aan het sociale leven, aan de gezelligheid en samenhorigheid rond een maaltijd. In de nieuwe versies wordt de inhoud steeds opnieuw aangepast aan culinaire evoluties in de samenleving. (Belga/DB)