Kustmonument verhuist

Restaurant ’t Kantientje verhuisde van de drukke Lippenslaan in Knokke naar het rustige Ramskapelle.

Tweeëntwintig jaar heeft ’t Kantientje zijn deur opengehouden aan de Lippenslaan in Knokke. Het druk bezochte eethuis bouwde een goede reputatie op en het waren vooral burgers van een zekere leeftijd die zich aangetrokken voelden tot de ouderwetse gezelligheid en de traditionele bereidingen.

De eigenaars besloten eind 2007 om de zaak te sluiten en de inboedel te verkopen. Chef-kok Dominique Pille had rust nodig. Lang heeft die rust niet geduurd, want echtgenote Marleen Van De Broucke mistte haar publiek. Het koppel vond een nieuwe locatie in het nabijgelegen Ramskapelle, een rustig en schilderachtig polderdorpje.

Bij de kerk, op de plek waar voorheen volkscafé De Gouden Leeuw was, heropende ’t Kantientje. Het nieuwe restaurant is minder intiem maar comfortabeler. Door het modieuze decor en de duurdere prijzen ligt de drempel hoger. Vanuit de eetzaal heb je als gast zijdelings uitzicht op de wijnkelder en de keuken.

De spijskaart vermeldt nog altijd de gerenommeerde garnaalkroketten, de gebakken zeetong en de gepocheerde kabeljauw. Het oude Kantientje werd groot met mosselbereidingen; in het nieuwe Kantientje zijn kreeftbereidingen troef. De wijnkaart vermeldt uitsluitend Franse namen, waarbij de duurdere bordeauxwijnen goed zijn vertegenwoordigd.

Wij werden vriendelijk onthaald door de gastvrouw. Op tafel kwam een onversneden brood met smout, boter en olijfolie. Als wachthapje was er een Aziatische soep met paling, gevolgd door twee voorgerechten: een royale portie handgepelde garnalen van topkwaliteit met kropsla, blokjes tomaat met huid en goede mayonaise (17 euro) en carpaccio van gemarineerde zalm met blaadjes raketsla en blokjes asperge (17 euro).

Hoofdgerechten waren: enerzijds gemalen rundtartaar van Ierse Angus, braaf gekruid en opgediend met eersteklas frieten en mayonaise (18,50 euro) en anderzijds gebakken lendenribstuk – een dik stuk weerbarstig vlees – zonder vet met prima bearnaisesaus (23,50 euro). Wij vroegen de ober of het hier wel om entrecote ging. Die antwoordde dat we dat in de keuken aan de chef moesten vragen en liep vervolgens arrogant weg. Het nagerecht sloegen we over.

Kader: hedendaags chic
Bediening: arrogant
Keuken: traditioneel Belgisch

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content