Kunt u het maken in Bushmills?

Via facebook daagt whiskymeester Colum Egan iedereen uit om zijn werk in de Bushmills-distilleerderij te ontdekken.

Colum Egan, de Ierse whiskymeester, daagt iedereen uit om dertig dagen lang kennis te maken met zijn leven en werk in de Ierse Bushmills-distilleerderij. Wilt u uw eigen Ierse Whisky blend, dan moet u eerst een ‘Bushcamp’ doorstaan om uitverkoren te worden, want alleen de laatste die overschiet mag deelnemen aan ‘Make it at the Bushmills’.

Nu St. Patrick’s Day net achter de rug is, geeft meester-distilleerder Colum Egan het startschot voor deze ludieke actie. Eén uitverkorene kan een maand doorbrengen in het hart van de regio dat al sinds 1608 whisky distilleert. Colum legt het opzet van de wedstrijd uit: “We willen laten zien hoe je een perfecte gerijpte whisky kiest en hoe je een lekkere zalm vangt of surft op onze wereldberoemde golven! Het hoort er allemaal bij in Bushmills. Als iemand ons kan bewijzen alles in huis te hebben om ‘het te maken in Bushmills’, dan wordt die persoon de eerste buitenstaander die met mij mag meewerken en zo zijn of haar eigen ‘Bushmills Irish Whiskey’ blend mag maken. Hopelijk niet te goed, want ik wil mijn baan natuurlijk niet kwijt!”

Denkt u kans te maken om het te maken in Bushmills? Of wilt u simpelweg het geheim achterhalen voor het maken van een Ierse whisky van topkwaliteit? Schrijf u dan online in via Facebook-pagina van Bushmills. Slechts één persoon per land kan naar de finale om zich te bewijzen in een ‘Bushcamp’. Prijzenpot? Vijfduizend pond zakgeld, verblijf van één maand in een luxueus penthouse in Ierland en alle kosten vergoed. En whisky uiteraard.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content