Kromme komkommers en bleke appels: vanaf nu wel te koop bij Albert Heijn

© Thinkstock

Supermarktketen Albert Heijn gaat in Nederland groenten en fruit verkopen die er minder gelikt uitzien en om die reden uit de schappen worden gehouden. Of de winkels in België ook zullen volgen, is nog onduidelijk.

De supermarktketen acht de tijd hiervoor rijp omdat steeds meer klanten bewuster met voedsel omgaan en het uiterlijk van groente en fruit minder belangrijk vinden, zei een woordvoerster dinsdag. Zij benadrukte dat er verder niets mis is met de producten. AH gaat de “buitenbeentjes” aanbieden in een pakket dat vanaf woensdag kan worden besteld op zijn website. De prijs van dit pakket, dat bestaat uit een selectie van producten, ligt volgens AH een kwart lager dan de normale prijs.

De keten is van plan de pakketten op termijn ook aan te bieden in zijn grotere winkels. De keten gaat de waar niet los verkopen omdat het aanbod van zijn telers van misvormde groente en fruit niet zo groot is, aldus de woordvoerster. De groente en fruit werden volgens de keten door de telers tot nu toe verkocht aan de industrie voor verwerking in onder meer sap, soep en veevoer. Het is niet meteen duidelijk of het ‘misvormde’ fruit en groente ook in België zullen worden aangeboden. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content