Op 19 en 20 oktober vindt er een food festival plaats in DE Studio in Antwerpen. Het festival kreeg de naam Krachtvoer en wordt georganiseerd door de makers van de blog Alle Dagen Honger en het kunstencentrum Villanella. Voor hun eerste editie kozen de organisatoren voor het centrale thema 'grond'. Het festival belooft ons een bonte verzameling van documentaires, proeverijen, lezingen, diners, workshops, een markt en tentoonstellingen. Het centrale thema en rode draad van het festival is 'grond'. Dit thema laat ons nadenken over waar voeding vandaan komt en welke invloed de omgeving heeft op gewassen en dieren. Ook in de keukens van hedendaagse topchefs gaan ze op zoek naar de betekenis van 'grond' en 'terroir'.

Op zaterdag 19 oktober komen onder andere Tobias Leenaert (EVA), Erik Matthijs (prof. bio-economie KU Leuven) en chef Nicolas Decloedt (Humus Botanical Gastronomy) langs op Krachtvoer. Zondag 20 oktober krijgen ze dan weer filosoof en auteur Ruben Mersch (De Standaard), cocktailspecialist Olivier Jacobs (Jigger's) en kaasrijper Julien Hazard over de vloer. De gastcuratoren van Krachtvoer zijn journaliste Dorien Knockaert en chef Kobe Desramaults. Zij hielpen de organisatoren met de inhoudelijke uitwerking van het festival.

Op de doorlopende tentoonstelling kan je het hele weekend werk zien van Jef Geys en Gianfranco Baruchello en van de aanstormende talenten Inge Rylant, Maaike Schuitema en Naomi Kolsteren. Voor de markt vroegen ze aan Louise De Brabandere van de blog Thursday Dinners om een gevarieerde groep marktkramers bij elkaar te zoeken. Hiervoor opteerden ze voor ambachtslui die veel belang hechten aan kwaliteit en smaak.

Voor het festival doorgaat organiseren ze ook een driedaagse educatieve cluster voor scholen met als thema voeding. De organisatoren willen de leerlingen laten nadenken over het voedsel op hun bord en hen laten proeven van nieuwe ideeën en smaken.

Jo, Barbara en Mayken van Alle Dagen Honger zijn geen vreemden voor Weekend Knack want in 2012 en 2013 wonnen ze de Weekend Knack Blog Award voor beste Food Blog. We zijn dus erg benieuwd naar hun ludieke en leerrijke food festiviteiten. Op basis van al deze klinkende namen en luisterrijke beschrijvingen kunnen we concluderen dat Krachtvoer niet te missen is voor echte foodies. (LP)

Op 19 en 20 oktober vindt er een food festival plaats in DE Studio in Antwerpen. Het festival kreeg de naam Krachtvoer en wordt georganiseerd door de makers van de blog Alle Dagen Honger en het kunstencentrum Villanella. Voor hun eerste editie kozen de organisatoren voor het centrale thema 'grond'. Het festival belooft ons een bonte verzameling van documentaires, proeverijen, lezingen, diners, workshops, een markt en tentoonstellingen. Het centrale thema en rode draad van het festival is 'grond'. Dit thema laat ons nadenken over waar voeding vandaan komt en welke invloed de omgeving heeft op gewassen en dieren. Ook in de keukens van hedendaagse topchefs gaan ze op zoek naar de betekenis van 'grond' en 'terroir'. Op zaterdag 19 oktober komen onder andere Tobias Leenaert (EVA), Erik Matthijs (prof. bio-economie KU Leuven) en chef Nicolas Decloedt (Humus Botanical Gastronomy) langs op Krachtvoer. Zondag 20 oktober krijgen ze dan weer filosoof en auteur Ruben Mersch (De Standaard), cocktailspecialist Olivier Jacobs (Jigger's) en kaasrijper Julien Hazard over de vloer. De gastcuratoren van Krachtvoer zijn journaliste Dorien Knockaert en chef Kobe Desramaults. Zij hielpen de organisatoren met de inhoudelijke uitwerking van het festival. Op de doorlopende tentoonstelling kan je het hele weekend werk zien van Jef Geys en Gianfranco Baruchello en van de aanstormende talenten Inge Rylant, Maaike Schuitema en Naomi Kolsteren. Voor de markt vroegen ze aan Louise De Brabandere van de blog Thursday Dinners om een gevarieerde groep marktkramers bij elkaar te zoeken. Hiervoor opteerden ze voor ambachtslui die veel belang hechten aan kwaliteit en smaak. Voor het festival doorgaat organiseren ze ook een driedaagse educatieve cluster voor scholen met als thema voeding. De organisatoren willen de leerlingen laten nadenken over het voedsel op hun bord en hen laten proeven van nieuwe ideeën en smaken. Jo, Barbara en Mayken van Alle Dagen Honger zijn geen vreemden voor Weekend Knack want in 2012 en 2013 wonnen ze de Weekend Knack Blog Award voor beste Food Blog. We zijn dus erg benieuwd naar hun ludieke en leerrijke food festiviteiten. Op basis van al deze klinkende namen en luisterrijke beschrijvingen kunnen we concluderen dat Krachtvoer niet te missen is voor echte foodies. (LP)