Krachtboer: Kobe Desramaults en Alle Dagen Honger presenteren festival over toekomst landbouw

© iStock

Topchef Kobe Desramaults gaat in zee met het foodcollectief Alle Dagen Honger voor een buitengewoon project: ‘Krachtboer’, een gratis festival dat focust op het vak van de boer. Op zondag 29 mei in hartje Dranouter.

Waar bij foodfestival ‘Krachtvoer‘ vooral het échte eten centraal staat, draait het bij ‘Krachtboer’ rond de grote landbouwvraagstukken en het vak van de boer.

‘De boerenstiel staat onder druk: de afgelopen 20 jaar verdween de helft van de Vlaamse landbouwbedrijven, aardappelen kosten in de winkel 40 keer meer dan wat de boer er zelf voor krijgt en varkensboeren verkopen hun dieren met verlies. Het moet anders.’ Organisator Alle Dagen Honger, het foodcollectief van Jo Goyvaerts, Barbara Serulus en Mayken Craenen, trekt aan de alarmbel.

Hoé het concreet verder moet en alle andere prangende landbouwgerelateerde vragen, wil het trio belichten en – in het beste geval – beantwoord zien tijdens de allereerste editie van Krachtboer, een nieuw festival waarin boeren centraal staan.

Voor het initiatief gaat Alle Dagen Honger in zee met Kobe Desramaults, chef van sterrenrestaurant In de Wulf én wiens keuken onlosmakelijk verbonden is met streekgebonden en duurzame producten.

Verwacht je op 29 mei aan onder meer documentairetheater, themagerichte kortfilms over het harde boerenleven, inspirerende verhalen, een inspiratiemarkt, een boerenmarkt met gepassioneerde ambachtslui, bezoeken aan boerderijen, symposia (in de lokale kerk) en vooral veel lekker eten.

Wat dat laatste betreft zit je bij Desramaults altijd aan het goede adres, om het met een understatement te zeggen. Hij keert met zijn keukenteams van In De Wulf en De Superette back to nature en zal voor de gelegenheid een houtskoolgrill aanvuren voor culinaire verwennerijen met topproducten uit de buurt. Voor een kraakverse lunch betaal je 21 euro, een diner kost 16 euro.

Er is ook muziek en kinderanimatie voorzien. Het volledige programma wordt begin mei bekendgemaakt.

Bedoeling van de hele happening is het vak van de boer dichter bij de burger te brengen en samen na te denken over de toekomst van landbouw. (DB)

‘Krachtboer’ vindt plaats op zondag 29 mei in Dranouter, vanaf 10.30u. Adres: Dikkebusstraat 234 (op de weide naast Muziekcentrum Dranouter)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content