Kookboekenreeks van Pascale Naessens bekroond tot beste van de afgelopen 20 jaar

© /

De populaire kookboekenreeks van Pascale Naessens wint de prestigieuze internationale ‘Best of the Best Gourmand Cookbook Award’ tijdens de Duitse boekenbeurs Frankfurter Messe.

De Franse organisatie Gourmand International die elk jaar de prestigieuze Gourmand Awards organiseert – prijzen voor de beste kookboeken op de internationale markt – heeft op de Duitse Frankfurter Messe een speciale award uitgereikt. Naar aanleiding van hun 20ste verjaardag werd het beste kookboek van alle winnaars van afgelopen edities in de bloemen gezet. De onderscheiding in de categorie ‘best series’ ging naar de volledige reeks kookboeken die Pascale Naessens sinds 2010 publiceert onder de titels Mijn Pure Keuken 1 en 2, Puur Genieten 1 en 2 en Puur Eten 1 en 2.

Naessens, die al twee keer goud haalde – in 2013 in Parijs en in 2014 in Peking – mocht deze ultieme bekroning in ontvangst nemen uit de handen van de voorzitter van de organisatie Edouard Cointreau.

De foodie, voormalig model en tv-presentatrice bracht in 2010 haar eerste kookboek uit. ‘Mijn Pure Keuken 1’ brak – net als alle opvolgers – meteen potten. Haar meeste recente titel kwam vorige maand uit: ook ‘Puur Eten 2’ haalde in geen tijd de nummer een in de toptien van de algemene boekenverkoop in Vlaanderen.

Met haar boeken brengt Naessens een ode aan de gezonde keuken en toont ze dat je met eenvoudige ingrediënten bijzonder creatief kan zijn. Ook internationaal worden haar boeken gesmaakt, met vertalingen in Duits, Frans, Engels en Chinees. Nu wordt de volledige bundel ook nog eens onthaald als beste kookboekenreeks van de afgelopen 20 jaar. De prijs werd uitgereikt op de grootste boekenbeurs ter wereld

Jamie Oliver won in de categorie ‘Best of the best Cookbook’ met ‘The Naked Chef’. In de categorie ‘Best small publisher’ greep de Vlaamse uitgeverij Minestrone met een derde plaats net naast de prestigieuze onderscheiding. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content