De Beste Hobbykok van Vlaanderen - Het Product32 seizoenproducten, 96 recepten
€7,95, vanaf 21 maart in de winkel

Een nieuwe lichting hobbykoks keert terug naar de essentie van het koken en dat betekent een algemeen groeiend respect voor het product. Alle aandacht is vandaag gevestigd op authentieke smaken, die refereren aan de natuur en de kindertijd. De tijd van overdreven geprijsde luxeproducten, moeilijke combinaties en andere culinaire kitsch ligt achter ons. In de plaats kwam een transparante pure kookstijl, met gerechten die boordevol eerlijke smaken steken.

Klassieke regels worden weer bovengehaald om ze in een afgestofte versie te hergebruiken in bereidingen die minder handelingen vergen. Die terugkeer naar soberheid is een algemene tendens, die overal, tot in de keuken, voelbaar is. Moderne hobbykoks kiezen ook voor lichte en gezonde bereidingen, die herkenbaar zijn qua uiterlijk en smaak. De kwaliteit van het product staat op de voorgrond.

Het lijkt gemakkelijk maar het is moeilijk, want hoe eenvoudiger de bereidingswijze, hoe minder het mogelijk is om fouten te verdoezelen. In de huidige productkeuken ziet en proeft men immers de pure smaken van het product. Het vergt inspanningen om puur te koken, maar het is tegelijkertijd een aangename manier om te ontdekken dat eenvoudig ook heerlijk kan zijn!

Vlaanderen is trots op de ontelbare hobbykoks, die met gedrevenheid in de potjes roeren. Het algemene enthousiasme voor de kookkunst komt onder meer tot uiting in het populaire kookprogramma De Beste Hobbykok van Vlaanderen. Voor iedere nieuwe reeks melden zich telkens honderden kandidaten aan. De finalisten van deze nieuwe serie tv-programma's werden met kennis van zaken begeleid door het duo Sergio Herman en Gert De Mangeleer, twee koks die tot de absolute top van de Benelux behoren.

Bij deze nieuwe reeks boeiende kookprogramma's hoort een tweede handboek met een actueel thema. Voor de samenstelling werd, zoals bij het eerste handboek, weer samengewerkt met Knack Weekend. Om zowel beginnende hobbykoks als gevorderden op de juiste weg te helpen, presenteren wij gezamenlijk het tweede handboek dat vol staat met elementaire kennis over Vlaamse seizoenproducten en met gevarieerde bijpassende seizoenrecepten.

Wij wensen alle hobbykoks succes bij het bereiden!

Pieter van Doveren

Een nieuwe lichting hobbykoks keert terug naar de essentie van het koken en dat betekent een algemeen groeiend respect voor het product. Alle aandacht is vandaag gevestigd op authentieke smaken, die refereren aan de natuur en de kindertijd. De tijd van overdreven geprijsde luxeproducten, moeilijke combinaties en andere culinaire kitsch ligt achter ons. In de plaats kwam een transparante pure kookstijl, met gerechten die boordevol eerlijke smaken steken. Klassieke regels worden weer bovengehaald om ze in een afgestofte versie te hergebruiken in bereidingen die minder handelingen vergen. Die terugkeer naar soberheid is een algemene tendens, die overal, tot in de keuken, voelbaar is. Moderne hobbykoks kiezen ook voor lichte en gezonde bereidingen, die herkenbaar zijn qua uiterlijk en smaak. De kwaliteit van het product staat op de voorgrond. Het lijkt gemakkelijk maar het is moeilijk, want hoe eenvoudiger de bereidingswijze, hoe minder het mogelijk is om fouten te verdoezelen. In de huidige productkeuken ziet en proeft men immers de pure smaken van het product. Het vergt inspanningen om puur te koken, maar het is tegelijkertijd een aangename manier om te ontdekken dat eenvoudig ook heerlijk kan zijn! Vlaanderen is trots op de ontelbare hobbykoks, die met gedrevenheid in de potjes roeren. Het algemene enthousiasme voor de kookkunst komt onder meer tot uiting in het populaire kookprogramma De Beste Hobbykok van Vlaanderen. Voor iedere nieuwe reeks melden zich telkens honderden kandidaten aan. De finalisten van deze nieuwe serie tv-programma's werden met kennis van zaken begeleid door het duo Sergio Herman en Gert De Mangeleer, twee koks die tot de absolute top van de Benelux behoren. Bij deze nieuwe reeks boeiende kookprogramma's hoort een tweede handboek met een actueel thema. Voor de samenstelling werd, zoals bij het eerste handboek, weer samengewerkt met Knack Weekend. Om zowel beginnende hobbykoks als gevorderden op de juiste weg te helpen, presenteren wij gezamenlijk het tweede handboek dat vol staat met elementaire kennis over Vlaamse seizoenproducten en met gevarieerde bijpassende seizoenrecepten. Wij wensen alle hobbykoks succes bij het bereiden! Pieter van Doveren