Konijn is populair

Exit konijn in winterse stoofpotjes. Het mals vlees wordt meer en meer in de lente en de zomer geconsumeerd.

De tijd dat konijn enkel in winterse stoofpotjes belandde, is voorbij. Uit onderzoek blijkt dat veertig procent van het konijnenvlees in de lente en de zomer wordt geconsumeerd.

De populariteit van konijnenvlees heeft deels te maken met de groeiende culinaire trend naar vetarme voeding. Met acht gram vet op honderd gram vlees behoort konijn tot de magere vleessoorten. Het vlees is ook mals en licht verteerbaar. Bovendien kan het in afzonderlijke stukken gekocht worden, denk aan bouten, rug, schouders, filets of medaillons. Dat resulteert in creatievere gerechten, in tegenstelling tot vroeger toen konijn enkel in zijn geheel kon besteld worden.

Voor het onderzoek – uitgevoerd door GfK Panel Services Belgium – werden de eetgewoontes van 4.000 Belgische gezinnen gevolgd.

D.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content