Koken met whisky
Het boek Koken met kruiden op whisky toont hoe je whisky in de keuken gebruikt.
Bob Minnekeer is een algemeen gerespecteerde whiskykenner. Via zijn whiskyclub Glengarry worden al twintig jaar lang liefhebbers uit binnen- en buitenland geïntroduceerd in de geheimen van de malt whisky. Om te tonen wat voor verrassend veelzijdige drank whisky is, zowel in zijn pure vorm als in de keuken, stelden Bob Minnekeer en chef-kok Stef Roesbeke (restaurant De Cluysenaert) het boek ‘Single Malt Flavours, koken met kruiden op whisky’ samen.
In het boek staan veertig actuele en sfeervol gefotografeerde gerechten, waarin het parfum van single malt whisky in combinatie met kruiden centraal staat. De technieken om de aroma’s van kruiden en whisky toe te voegen zijn onder meer: verstuiven, bedruppelen, benevelen, marineren en flamberen.
Uitgeverij Lannoo: ISBN 978 90 209 9531 2. Prijs 29,99 euro.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier