Restaurants, en later ook consumenten, kunnen in het zilte water schaal- en schelpdieren koken, maar ook pasta, groenten of aardappelen. Volgens de directeur van Le Petit Pêcheur, de naam van het bedrijf, is het gebottelde zeewater uit de Oosterschelde ideaal om mee te koken.

Koken met zeewater in de gastronomische keuken is volgens hem al langer in zwang, bijvoorbeeld bij schelpdieren. Maar de mogelijkheden voor de gewone thuiskeuken zijn ook legio. Door bijvoorbeeld aardappelen in het water te koken, hoeft er geen zout toegevoegd te worden. Het water is niet bedoeld om zo te drinken.

Restaurants, en later ook consumenten, kunnen in het zilte water schaal- en schelpdieren koken, maar ook pasta, groenten of aardappelen. Volgens de directeur van Le Petit Pêcheur, de naam van het bedrijf, is het gebottelde zeewater uit de Oosterschelde ideaal om mee te koken. Koken met zeewater in de gastronomische keuken is volgens hem al langer in zwang, bijvoorbeeld bij schelpdieren. Maar de mogelijkheden voor de gewone thuiskeuken zijn ook legio. Door bijvoorbeeld aardappelen in het water te koken, hoeft er geen zout toegevoegd te worden. Het water is niet bedoeld om zo te drinken.