Koken met kids

Topchef Roger van Damme toont kinderen hoe ze zelf een feestelijk dinertje bereiden.

Eenvoudig en superlekker, voor iedereen. Chef Roger van Damme toont gretige, prille leerling-koks hoe je zelf een feestelijk dinertje kunt klaarstomen.

Kinderen willen best graag zelf aan de slag gaan om een feestje culinair vorm te geven. Vijf kids konden daarvoor rekenen op de kunstjes van chef Roger van Damme. De virtuoze chef van restaurant Lunch Lounge Het Gebaar in Antwerpen koos voor vier allemansvriendjes: gerechtjes die lekker en eenvoudig te bereiden zijn én tegelijk ook feestelijk smaken.

Om het helemaal echt te laten lijken, liet hij alle kinderen één voor één met Spaanse berghesp en zachte, rijpe meloenen zelf een hapje vooraf maken. “Omdat kinderen algemeen gesproken niet zo geduldig zijn, kan je best al een deel voorbereiden zodat ze zelf de laatste en meestal ook plezierigste fase kunnen afwerken”, aldus de chef. “Zo kunnen ze snel van het resultaat proeven. Want ervaring leert dat ze tijdens het koken flink trek krijgen.”

Inderdaad, eens de bordjes netjes gedresseerd klaar stonden, waren de kids nog moeilijk te houden. “Wanneer je stap voor stap te werk gaat, kan je het best vertellen wat je vooraf al voorbereid hebt, om nadien even voor te doen wat je van de leerling-koks verwacht”, aldus Roger van Damme.

De jonge chefs leerden opvallend snel en ook Roger van Damme vermaakte zich best.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content