Koken met de seizoenen: december

Elke maand lijsten we de groenten van het moment op, en geven we enkele eenvoudige recepten mee. Vegetarische bovendien, zodat u in een handomdraai een erg duurzame maaltijd op tafel tovert.

December is de maand waarin de winter begint. De lijst met seizoensgroenten begint dan ook te slinken. Toch blijft er nog meer dan genoeg lekkers over om geen beroep te hoeven doen op groenten die in verwarmde kassen worden gekweekt of uit zonnige landen worden aangevoerd. De boer om de hoek heeft deze maand nog aardappelen, aardpeer, andijvie, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, witlof, wittekool, wortelen.

Soepen, purees en quiches houden je deze maand warm, al zitten er ook enkele verrassender recepten tussen: wintersoep met wortel en pastinaak; stoemp van aardappel, wortel en prei; Selles-sur-Cher met gebakken pompoen, rapen en veldsla; salade van krulandijvie, peer, walnoten, kaas en maandressing; quiche met witlof, peren en brie; risotto met vergeten groenten en gember.

Bekijken hieronder de recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content