Kobe Desramaults opent bakkerij in Gent

Kobe Desramaults gaat de bakkerstoer op. Na De Vitrine gaat de topchef in Gent nu ook een bakkerij openen.

Gentenaars hebben binnenkort een nieuw adres voor vers brood, koffiekoeken, pistolets, broodjes en een drankje. Na De Vitrine opent Kobe Desramaults nu ook een ambachtelijke bakkerij in de Hofstraat, vlakbij het Gentse centrum.

De chef van sterrenrestaurant In De Wulf (in Dranouter) speelde al een tijdje met het idee om een bakkerszaak te openen. Alleen een locatie ontbrak nog, maar daarvoor heeft hij intussen een oplossing gevonden. ‘Via een tip van de kapster aan de overkant kwam ik Superette Edwin op het spoor. Het pand beviel me onmiddellijk’, zei hij in Het Nieuwsblad. De naam op de gevel blijft behouden, de bestemming verandert.

Het wordt een bakkerij met alles erop en eraan, zoals een zichtbare houtoven om ‘een authentiek gevoel te creëren’, een terras waar klanten kunnen ontbijten, en een kaart met broodjes, koffie en andere drankjes. Heel wat producten die worden aangeboden zijn van eigen makelij.

Desramaults zal voor zijn nieuw project samenwerken met Rose Green, zijn sous-chef in In De Wulf, en Sarah Lemke, een Amerikaanse bakkerin. Streefdatum voor de opening is ergens in mei. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content