Kobe Desramaults broedt op nieuw restaurant

Kobe Desramaults © Piet De Kersgieter

Eind dit jaar sluit Kobe Desramaults de deuren van zijn eensterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter, maar dat wilt niet zeggen dat hij van de radar verdwijnt. Desramaults broedt al op nieuwe plannen.

Na De Vitrine en De Superette zal Kobe Desramaults een derde restaurant openen in Gent. Dat zal in de oude Belgacomtoren aan de Oude Beestenmarkt komen te liggen. Die toren wordt in 2020 echter verbouwd, dus zal het restaurant slechts vier jaar bestaan.

Desramaults verklaart die keuze in Humo: “Ik wou iets kleinschaligers, maar tegelijk voel ik de ambitie om culinair nog hoger te vliegen dan hier. Maar in een heel ander kader, een ander concept. Een kleinere zaak met maximaal zestien couverts, rond een open keuken. Waar we enkel met puur vuur zullen werken.”

Niets à la carte

Kiezen uit een uitgebreide menukaart zal er uit den boze zijn: je krijgt wat de keuken die dag kookt. “Alsof je naar een concert gaat: er is een playlist, een opbouw, een ritme en een tempo, en het mag twee uur duren. Daarna mag je blijven plakken en zeveren zolang je wil, maar in die twee uur heb ik de touwtjes in handen.” (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content