Klinken op Vrouwendag in eerste digitale café

© iStock

De Belgische biersommelier Sofie Vanrafelghem organiseert vandaag Apero Global, ’s werelds eerste digitale café waar bierminnende vrouwen van over de hele wereld samen klinken op Internationale Vrouwendag. En om erop te wijzen dat bier niet genderspecifiek is.

De Belgische biersommelier wil op Vrouwendag vrouwelijke beerlovers van over de hele wereld met elkaar in contact brengen, wereldwijd een toast uitbrengen en aantonen dat bier geen mannenzaak is.

‘Bier wordt nog steeds grotendeels gezien als een mannendrank, ook in de bierwereld ontmoet je vooral mannen. Toch spelen de vrouwen een enorm grote rol in de geschiedenis van het bier, en vind je overal ter wereld meer en meer vrouwelijke brouwers, bierexperten en biersommeliers’, klinkt het op haar website Sofie’s World.

Vanrafelghem maakt er al langer een erezaak van om foute percepties en clichés rond ‘vrouwen en bier’ de wereld uit te helpen, onder meer via evenementen en workshops. Vandaag doet ze dat via het internet, speciaal op Vrouwendag, en met een zogenaamde Apero Global.

Onder het motto ‘laat je verbeelding de vrije loop en zorg er gewoon voor dat de hele wereld te weten komt hoeveel je van bier houdt’ nodigt ze alle bierminnende vrouwen uit om tussen 19 en 22 uur een welgemeende santé te posten of foto’s te delen op sociale media, met de hashtag #aperoglobal of #womenlovebeer. ‘Het minste dat we die dag willen bereiken is het wereldwijde ’trendy topic’ te zijn op Twitter’, aldus Vanrafelghem.

Ook vrouwelijke biersommeliers uit andere landen (van Frankrijk tot de VS, en van Turkije tot China) doen mee aan de actie en genereren het eerste digitale café via Google Hangouts – het digitaal platform van Google om via foto’s, berichten en video’s wereldwijde connecties te maken. Cheers.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content