Klassiekers revisited: kalkoen op de kersttafel, maar dan helemaal anders

27/11/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 01/12/18 om 15:41
Uit Knack Weekend Black van 28/11/18

Klassieke gerechten ontrafelen en weer samenstellen tot een nieuw geheel. Daar is chef Tim Meuleneire van hotel-restaurant Franq in Antwerpen, vers bekroond met een Michelinster, een krak in. Voor ons werkte hij een feestmenu uit, met respect voor de traditie, maar toch helemaal anders.

Waarom hij zo van klassiekers houdt? 'Ik maak alleen dingen die ik zelf graag eet', zegt Tim Meuleneire (36). Simpel. No-nonsense. 'Bovendien combineer ik graag luxeproducten met eenvoudige ingrediënten, zoals kaviaar met aardappel in het feestmenu voor Knack Weekend. Maar dan wel in een nieuwe vorm: geen kwakje kaviaar op een aardappel, wel chips gevuld met kaviaar die je doopt in een moelleux van aardappel met een hart van zure room.' Een aloud recept in een moderne, verfijnde versie. Heerlijk en oogstrelend.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners