Klassieke keuken met update

Onze hobbykok van de week gaat vooral voor bereidingen met een klassieke basis die ze zelf verfijnt en actualiseert. Ontdek de drie recepten.

Evie Cosyns zit in de vastgoedsector en besteedt haar vrije tijd aan korte en lange reizen, die worden gekoppeld aan culinaire genoegens. Als zij op ontdekking gaat in restaurants kan dat zowel in een simpele bistro zijn als in een verfijnd sterrenrestaurant zijn. Evie houdt van de Franse klassieke keuken, het chauvinisme en de oubolligheid. Om haar culinaire kennis te verrijken volgt zij nog een cursus sommelier, waarvan ze het eerste jaar achter de rug heeft.

Thuis kookt Evie dagelijks. Op werkdagen zijn het meestal Vlaamse gerechten met een stukje vlees en wat groenten. Haar devies is: maak van elke gelegenheid gebruik om er iets speciaals mee te doen. Bij bijzondere gelegenheden gooit zij alle registers open. Dan is zij twee dagen in de weer om een feestmaaltijd van zes of zeven gangen voor vrienden of familie te bereiden.

Evie kiest meestal voor bereidingen met een klassieke basis die zij zelf verfijnt, actualiseert en opleukt door bijvoorbeeld een garnituur in de vorm van schuim uit de espuma-fles of groenten in verschillende texturen.

Wijntip

Bij het hoofdgerecht komt een Argentijnse viognier, die beschikt over de nodige kruidigheid en vettigheid in combinatie met voldoende zuren om het gerecht te ondersteunen.

Finca La Linda, Bodega Luigi Bosca 2008, Mendoza, Argentinië 8 euro bij galerie Cammu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content