Ondanks de coronacrisis zijn er in de eerste drie maanden van 2021 861 nieuwe horecabedrijven opgericht in Vlaanderen, staat te lezen in De Zondag. Ook het aantal vacatures zit stevig in de lift. 'De horecasector is traditioneel gevoelig voor faillissementen, maar is tegelijk een sector die vrij snel opleeft na een crisis', verklaart Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).

Niet alleen de horeca herleeft, ook andere voedingsbedrijven zagen de coronacrisis als voedingsbodem voor hun nieuwe ideeën. We spraken enkele beginnende ondernemers in al wat lekker is.

Femke Noyen speelde al een eeuwigheid met het idee om een uitleendienst op te starten voor keukenmateriaal en keramiek. Toen ze eindelijk klaar was, was het november en zaten we opnieuw met z'n allen in lockdown. Onfortuinlijk, of net op tijd? 'We kunnen geen avond meer op café, maar kunnen op dat vrijgekomen moment misschien wel eens een set huren om je eigen cocktails mee te shaken.'