Voor 4:

1 peer

2 kipfilets

100 g gorgonzola

8 dunne sneetjes gerookt spek

Bereiding:

Snij de peer in maanjtes, maar laat de schil eraan voor de kleur.

Snij de kipfilet open. Beleg met stukjes gorgonzola en een stuk peer. Vouw de kipfilet dicht.

Leg sneetjes gerookt spek naast elkaar en leg er de gevulde filet op. Rol ze mooi op, zodat het spek de filet volledig bedekt. Schroei langs alle zijden dicht boven het vuur en laat nadien indirect garen aan de zijkant van het vuur. De kipfilet is klaar als de kerntemperatuur 70°C is.

Uit: De BBQ Academy - Het Ultieme Barbecueboek.

Voor 4:1 peer2 kipfilets100 g gorgonzola8 dunne sneetjes gerookt spekBereiding:Snij de peer in maanjtes, maar laat de schil eraan voor de kleur.Snij de kipfilet open. Beleg met stukjes gorgonzola en een stuk peer. Vouw de kipfilet dicht.Leg sneetjes gerookt spek naast elkaar en leg er de gevulde filet op. Rol ze mooi op, zodat het spek de filet volledig bedekt. Schroei langs alle zijden dicht boven het vuur en laat nadien indirect garen aan de zijkant van het vuur. De kipfilet is klaar als de kerntemperatuur 70°C is.Uit: De BBQ Academy - Het Ultieme Barbecueboek.