Kinderen testen gezonde menu’s voor nieuwe Gault&Millau

© iStock

Negentien restaurants in en rond Hasselt worden door een kinderjury beoordeeld op de kindvriendelijkheid van hun gerechten. Hun verdict wordt gebundeld in een speciale uitgave van de culinaire gids Gault&Millau.

Maar liefst negentien restaurants in en rond Hasselt krijgen dinsdag en woensdag het bezoek van een kinderjury die de kindvriendelijkheid van hun gerechten komt beoordelen. Hun verdict zal worden opgenomen in een speciale uitgave van de culinaire gids Gault&Millau, die deze zomer verschijnt. “Een wereldpremière”, zegt Philippe Onclin van Gault&Millau België.

“We hebben dit initiatief genomen in het kader van onze erkenning als Kindvriendelijke Stad”, zegt de Hasseltse burgemeester Hilde Claes. “We willen onze restaurants stimuleren om specifiek voor kinderen gezonde en gevarieerde menu’s aan te bieden. Horecazaken die deelnemen worden opgenomen in een smaakgids, die kinderen en hun ouders kunnen raadplegen. Een positief project, dat op veel belangstelling kan rekenen.”

“We zijn direct op de kar gesprongen toen het stadsbestuur met dit voorstel kwam aankloppen”, aldus Philippe Onclin van Gault&Millau België. “We zijn binnen ons aanbod van culinaire gidsen permanent op zoek naar vernieuwing. Een kwaliteitsbeoordeling van voeding voor kinderen, past daar perfect in. We willen hiermee kinderen tussen 6 en 12 jaar sensibiliseren om een gezonde maaltijd te bestellen in plaats van de hamburger met friet of kinderspaghetti die ze traditioneel voorgeschoteld krijgen. Dit concept bestaat nog nergens in de wereld.”

Een jury van een 12-tal kinderen begon dinsdag aan een inspectieronde bij de negentien deelnemende restaurants. Als eerste in de rij kregen ze een waaier van lekkernijen aangeboden in L’Aperi Vino en Botanique. Het aperitief met passievrucht en ananas, het hapje met buffelmozarella, het scampispiesje met een mangosausje en de vegetarische pompoenburger vielen alvast erg in de smaak.

De smaakgids met de beoordelingen van en voor de kinderen, zal voor de zomer klaar zijn. “Als het project positief wordt geëvalueerd, zal het worden uitgebreid naar andere regio’s in België”, besluit Philippe Onclin. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content