Kenners houden hun hart vast voor Australische wijn

© Getty
Eva Kestemont
Eva Kestemont Journalist Weekend.be

De meeste wijngaarden zijn dan wel ontsnapt aan de vlammen, toch is de Australische wijnproductie dit jaar erg onzeker. Dat lezen we in Bloomberg.

Eerst was er de maandenlange droogte, die sowieso al voor een lagere opbrengst druiven zou zorgen. Daarna kwamen de ergste bosbranden die Australië in jaren heeft meegemaakt. Hoewel het grootste deel van de Australische wijnbouw aan het ergste scenario is ontsnapt – de meeste wijngaarden hielden stand – vrezen kenners voor een slecht jaar. Ook neergeslagen rook verknoeit immers gewassen.

Toch is ook het absolute rampscenario waarheid geworden voor sommige boeren. Zo getuigde wijnmaker Adrian Brayne al: hij (en verschillende andere kleinschalige wijnhuizen) zien geen andere optie dan volledig opnieuw beginnen.

YouTube

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
video480https://www.youtube.com/1.0360Australian bushfires: Small winemakers feel the pain of fire damageCNA270480https://i.ytimg.com/vi/ZqaO_JZhQh8/hqdefault.jpghttps://www.youtube.com/user/channelnewsasia

Zo’n zestig procent van de Australische wijn wordt gedronken in het buitenland. Vooral China, Amerika en het Verenigd Koninkrijk zijn grote afnemers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content